Η γερμανική άποψη για τα “στρες-τεστ” των τραπεζών




Κύριο άρθρο της CHRISTIAN SCIENCE MONITOR υπό τον τίτλο «Germany Calls Europe to Attention», υιοθετεί, ενόψει των “stress test” 130 ευρωπαϊκών τραπεζών που ξεκινούν τον ερχόμενο μήνα, τη γερμανική άποψη, που θέλει κάθε κράτος-μέλος να αναλάβει την εκκαθάριση και το κόστος που προκύπτει για τις υπό χρεοκοπία τράπεζες του, εξαιτίας των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Κατά τους Γερμανούς, κάθε μέλος της ευρωζώνης οφείλει να μάθει εξ ιδίας πείρας, προκειμένου να εφαρμόσει εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που θα εμποδίσουν την επάνοδο της κρίσης. Προβληματική φαίνεται να είναι η διάσταση μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας αλλά και το γεγονός ότι 19 εκ. ανέργων παραμένουν στην ανεργία για περισσότερο από ένα έτος.

Κατά το δημοσίευμα, η ανάληψη των υποχρεώσεων που θα προκύψουν από το ξεκαθάρισμα των προβληματικών τραπεζών για κάθε ένα από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, θα αποτελέσουν μάθημα για τα κράτη-μέλη, θα οδηγήσουν σε νέες μεταρρυθμίσεις και θα αναπτύξουν την εθνική πειθαρχία και την πειθαρχία στον χειρισμό των οικονομικών, ώστε η νομισματική ένωση να διέπεται από σταθερότητα.

http://www.csmonitor.com/Commentary/the-monitors-view/2013/1024/Germany-calls-Europe-to-attention

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: