“Κόβονται” τα χρήματα από τη Χρυσή Αυγή
Με ευρύτατη πλειοψηφία και 235 ψήφους υπέρ – σε σύνολο 269 ψηφισάντων βουλευτών – ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κόμματος υπό προϋποθέσεις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ναι» ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρών» ψήφισαν 34 βουλευτές, από τους ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ, αλλά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως και οι ανεξάρτητοι Γιάννης Κουράκης, Νίκος Σταυρογιάννης και Πάρης Μουτσινάς.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Μανώλης Γλέζος και ο Γιώργος Σταθάκης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και Απόστολος Κακλαμάνης, η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Χρυσούλα Γιαταγάνα και οι ανεξάρτητοι βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης και Γιώργος Κασαπίσης. Απουσίασαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ, Έλενα Ράπτη, Νικήτας Κακλαμάνης και Αλέξανδρος Κοντός και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, οι οποίοι με επιστολή τους δήλωσαν την πρόθεση ψήφου τους, χωρίς όμως να προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι αποχώρησαν από την ψηφοφορία, δια του Ηλία Κασιδιάρη, υποστήριξαν ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη του κόμματός τους και για αντισυνταγματική τροπολογία.

Η τροπολογία προβλέπει ότι σε περίπτωση άσκησης δίωξης κατά της ηγεσίας ή του 1/5 των βουλευτών ενός κόμματος για εγκληματική οργάνωση ή τρομοκρατική δράση, αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή και με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή με 151 ψήφους.

Επίσης, με 149 ψήφους υπέρ και 120 κατά, σε σύνολο 269 ψηφισάντων βουλευτών, υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από τη Βουλή οι τροπολογίες που αφορούν στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση και διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.

Θετική ψήφο έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ για την ΝΕΡΙΤ «ναι» ψήφισαν οι ανεξάρτητοι Α. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο / ANA-MPA


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: