Dijsselbloem: Επιπρόσθετη βοήθεια για την Ελλάδα, δύσκολη η πρόσβαση στις αγορές το 2014




Ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ενδεχομένως επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια από την ευρωζώνη, καθώς υπάρχουν ‘ρεαλιστικές’ πιθανότητες ότι η χώρα δεν θα ανακτήσει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρέους έως τα τέλη του 2014, αναφέρει ανταπόκριση από το Άμστερνταμ του Maarten van Tartwijk στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «EU Dijsselbloem Says “Realistic Chance” Greece Will Need More Aid».

Όπως διευκρινίζει η ανταπόκριση, ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup πραγματοποίησε το συγκεκριμένο σχόλιο στο πλαίσιο επιστολής του προς το Ολλανδικό Κοινοβούλιο, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησε σε ε/φ τον περασμένο μήνα στην οποία χαρακτήρισε ως αναπόφευκτο ένα τρίτο δανειακό πακέτο για την Ελλάδα.

http://online.wsj.com/article/BT-CO-20130902-703371.html?KEYWORDS=GreeceKEYWORDS%3DGreece#printMode

ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ MERKEL – STEINBRUCK/ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή την προχθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση Merkel – Steinbruck, η οποία όπως επισημαίνεται, αποκατάστησε την εικόνα του Σοσιαλδημοκράτη υποψηφίου για την Καγκελαρία ως αξιόπιστου αντιπάλου, ανταπόκριση από το Βερολίνο της Alison Smale στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «Debate Revives Merkel Rival as Credible Challenger», αναφέρεται συνοπτικά  στην αντιπαράθεση των δύο υποψηφίων με θέμα τις αντικρουόμενες προσεγγίσεις για την ευρωκρίση και τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αν και όπως επισημαίνεται, ουσιαστικά συμφώνησαν ότι είναι καθήκον της Γερμανίας να στηρίξει τα πιο αδύναμα κράτη.

Στην ανταπόκριση υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών W. Schauble προκάλεσε αντιδράσεις επιβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης από τα λοιπά κ-μ της ευρωζώνης. Χθες, προσθέτει το δημοσίευμα, ο κ. Schauble κατέθεσε ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής, αντιτιθέμενος σε οποιαδήποτε αποζημίωση προς την ελληνική κυβέρνηση για τη βοήθεια που αυτή έχει ήδη καταβάλλει σε τράπεζες, ενώ παράλληλα εκτίμησε το ύψος ενός νέου πακέτου δανειακής βοήθειας για την Ελλάδα σε τουλάχιστον €4 δις.

http://www.nytimes.com/2013/09/03/world/europe/debate-revives-merkel-rival-as-credible-challenger.html?_r=0&pagewanted=print

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: