Bloomberg: Πιθανότητα άρσης περιορισμών στους πλειστηριασμούς ακινήτων




Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο άμβλυνσης των περιορισμών  στους πλειστηριασμούς ακινήτων λόγω «κόκκινων» δανείων έως τα τέλη του τρέχοντος έτους, επισημαίνει ο Marcus Bensasson σε εκτενές  άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του BLOOMBERG, με τίτλο «Greeks Needing Credit Ethos Weigh Home Repossessions».

Όπως επεσήμανε τον περασμένο μήνα ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, οι ελληνικές τράπεζες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα εάν δεν προβούν σε πλειστηριασμούς κατοικιών με υποθήκη, ωστόσο η άρση των περιορισμών σε πλειστηριασμούς για μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια – που σημειωτέον έχουν τριπλασιαστεί την τελευταία τριετία αγγίζοντας το 29%- θα μεγιστοποιήσει τις πιέσεις εντός της ελληνικής κοινωνίας, τονίζεται.

Χθες επέστρεψε στην Αθήνα αποστολή επιθεωρητών της τρόϊκας για να αποτιμήσει εκ νέου την πρόοδο της χώρας στον τομέα της δημοσιονομικής προσαρμογής και ένα από τα θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση είναι και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε συνδυασμό με τις κεφαλαιακές προοπτικές των ελληνικών τραπεζών σε μακροοικονομικό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς τόνισε ότι «έχει προκληθεί χωρίς λόγο ανησυχία για το συγκεκριμένο ζήτημα. Κανείς δεν σκοπεύει να δημιουργήσει νέα προβλήματα, ούτε είναι αναίσθητος ως προς το να κατανοήσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος. Αντιθέτως, η ανησυχία μας είναι το πώς δεν θα επιτρέψουμε σε τέτοια προβλήματα να υπονομεύσουν την κοινωνική συνοχή».

http://www.bloomberg.com/news/print/2013-09-22/greeks-needing-credit-ethos-weigh-home-repossessions.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: