«Σταμάτησαν» δυο ύποπτα πλοία, που μετέφεραν “απαγορευμένο” υλικό στη Συρία




Η μεταφορά στη Συρία, με πλοίο υπό κυπριακή σημαία, υλικού που με βάση τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών θεωρείται απαγορευμένο, αποτράπηκε μετά από συνεργασία του Παρισιού και της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γαλλικές Αρχές επικοινώνησαν με την κυπριακή κυβέρνηση ενημερώνοντάς την πως πλοίο υπό κυπριακή σημαία, ελλαδικών συμφερόντων, είχε φορτωθεί με απαγορευμένο υλικό από τη Σαγκάη της Κίνας με προορισμό το Πορτ Σέι της Αιγύπτου, όπου και θα ξεφόρτωνε. Προφανώς το υλικό αυτό θα μεταφερόταν στη συνέχεια στη Συρία.

Η κυπριακή κυβέρνηση με τη συνεργασία της ιδιοκτήτριας εταιρείας, που ανταποκρίθηκε αμέσως και βοήθησε και σε συντονισμό με τις γαλλικές Αρχές, απέτρεψαν τη μεταφορά και εκφόρτωση του απαγορευμένου υλικού, το οποίο επρόκειτο για ηλεκτρονικούς μηχανισμούς καταστολής. Το πλοίο δεν έφθασε ποτέ στο αιγυπτιακό λιμάνι. Μετά τις συνεννοήσεις δόθηκαν εντολές και το πλοίο κατευθύνθηκε προς το ιταλικό λιμάνι Σπέτσια, όπου εκεί κατασχέθηκε το απαγορευμένο υλικό.

Στο μεταξύ, όπως συναφώς πληροφορούμαστε, υπήρξε παρόμοιο περιστατικό, αυτή τη φορά στην περιοχή της Κύπρου και συνέβη το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Στις κυπριακές Αρχές σήμανε συναγερμό, όταν δόθηκε η πληροφορία για ύποπτο πλοίο που κινείτο με προορισμό τη Συρία.

Μετά από πληροφορίες ότι το πλοίο μετέφερε απαγορευμένο υλικό, με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενεργοποιήθηκαν οι μηχανισμοί. Η πορεία του πλοίου ανακόπηκε και όπως και το άλλο, μετά από οδηγίες -προφανώς στρατιωτικών περιπόλων στην περιοχή- κατευθύνθηκε προς το ιταλικό λιμάνι.

Πηγή: www.philenews.com, www.in.gr, ANA-MPA – Φωτογραφία ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: