Σημαντικές συναντήσεις του υπουργού Ενέργειας της Κύπρου στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη




Σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου θα έχει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση ο κ. Λακκοτρύπης αναχχώτησε χθες για τις ΗΠΑ όπου μεταξύ άλλων θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό Υπουργό Ενέργειας Έρνεστ Μόνιζ.

Ο Κύπριος Υπουργός θα συναντηθεί το πρωί της Τρίτης, στην Ουάσιγκτον, με αξιωματούχους του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών αρμόδιους για θέματα ενέργειας και ευρωασιατικών σχέσεων, ενώ θα ακολουθήσει η συνάντηση στο Υπουργείο Ενέργειας με τον κ. Μόνιζ.

Προστίθεται ότι κατά την παραμονή του στην αμερικανική πρωτεύουσα ο κ. Λακκοτρύπης θα συναντηθεί επίσης με μέλη του Κογκρέσου ελληνικής και εβραϊκής καταγωγής, καθώς και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Παράλληλα, θα παρουσιάσει τις προοπτικές της εξερεύνησης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ σε χωριστές συναντήσεις των δεξαμενών σκέψης German Marshall Fund και Atlantic Council, ενώ θα συναντηθεί και με το Διοικητικό Συμβούλιο της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής.

Την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Ενέργειας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου την ίδια μέρα θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους των δεξαμενών σκέψης World Policy Institute και New America Foundation, αναφορικά με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων της Κύπρου στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, αλλά και για την ευρωζώνη γενικότερα.

Ακολούθως, θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Οι Ευκαιρίες και οι Προκλήσεις της Εξερεύνησης Υδρογονανθράκων στην Κύπρο και ο Αντίκτυπος για την Περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», που συνδιοργανώνουν η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής, το Κυπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα και η Ένωση Ελληνοαμερικανών Τραπεζιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Λακκοτρύπης θα έχει επίσης συναντήσεις με σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, ενώ θα παραχωρήσει και αριθμό συνεντεύξεων σε εξειδικευμένα ΜΜΕ.

Ο Υπουργός Ενέργειας επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της επόμενης Κυριακής.

Πηγή – Φωτογραφία: www.cna.org.cy

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: