Μικρή υποχώρηση της ανεργίας στην Ελλάδα




Τα πρόσφατα δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ, που παρουσιάζουν μικρή πτώση της ανεργίας στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια στο 27,1%, παρουσιάζει δημοσίευμα της TELEGRAPH (“Greek Unemployment Falls for First Time in Four Years”).
 
Εκπρόσωπος της Στατιστικής Υπηρεσίας δήλωσε πως η πτώση στην ανεργία αφορά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα γένη, ωστόσο είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για αλλαγή της τάσης που επικρατεί. Δεν έχει γίνει εποχιακή επεξεργασία των δεδομένων (επισήμως, η εποχιακή επεξεργασία δείχνει άνοδο της ανεργίας στο 27,9% τον Ιούνιο).
 
Συνήθως η ανεργία υποχωρεί στο δεύτερο τετράμηνο στην Ελλάδα εξαιτίας της εποχιακής εργασίας κατά την τουριστική περίοδο. Ο τουρισμός εξάλλου βοήθησε και στην ενίσχυση του πλεονάσματος κατά 12,3% σε €2,36 δις. Αν και ο τομέας των υπηρεσιών συνέδραμε την πτώση της ανεργίας, η ανεργία στον οικοδομικό και κατασκευαστικό τομέα παραμένει υψηλή, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
 
Τα στοιχεία επίσης δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των ανέργων βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας πάνω από ένα έτος. Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι η ελληνική οικονομία βαίνει προς ανάκαμψη και μάλιστα η οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά το δεύτερο τετράμηνο (η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 3,8%).
 
http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/10320272/Greek-unemployment-falls-for-first-time-in-four-years.html
 
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ
 
Ταξιδιωτικό αφιέρωμα της Ιουστίνης Φραγκούλη, ανταποκρίτριας του ΑΠΕ στον Καναδά, στη γενέτειρά της Λευκάδα, με τίτλο «Lefkas, a Picturesque Island Blended With Jetsetters» φιλοξενεί η διαδικτυακή HUFFINGTON POST, συνοδεία πλούσιου φωτογραφικού υλικού.
 
Στο άρθρο προβάλλεται περιήγηση σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες και τα πιο γραφικά χωριά του νησιού, ενώ δεν παραλείπεται αναφορά στην εξαγορά του γειτονικού Σκορπιού (φορτισμένου με έντονες αναμνήσεις από το διεθνές jet-set) από τον Ρώσο ολιγάρχη Dmitry Rybolovlev, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία.
 
http://www.huffingtonpost.com/justine-frangouliargyris/lefkas-a-picturesque-isla_b_3947664.html?view=print&comm_ref=false

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: