Με χιλιάδες «γιατί» αποχαιρέτησαν τον Παύλο




Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν το πρωί στο νεκροταφείο Σχιστού τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, που έπεσε νεκρός τα μεσάνυχτα της Τρίτης από το μαχαίρι του 45χρονου, Γιώργου Ρουπακιά στο Κερατσίνι. Κυρίαρχα συναισθήματα ο θρήνος, η οργή και τα αναπάντητα «γιατί» για τον άδικο χαμό του 34χρονου μουσικού.Φωνάζοντας «αθάνατος» και συνθήματα όπως «ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα» και «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει», όσοι βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Σχιστού συνόδεψαν τον Παύλο Φύσσα στην τελευταία του κατοικία.Τραγικές φιγούρες οι γονείς, αλλά και η φίλη του, που στεκόταν συνεχώς δίπλα στο λευκό φέρετρο του 34χρονου.Φίλοι του Παύλου Φύσσα ζήτησαν από τους φωτογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία να μην «τραβήξουν» πλάνα από την κηδεία και αποχαιρέτησαν τον φίλο τους με στίχους τραγουδιών του.

Η οικογένεια του θύματος, αντί για κατάθεση στεφανιών, θέλησε να δοθούν χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Η παρουσία της αστυνομίας, αν και ισχυρή, ήταν διακριτική, ενώ στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πως έγινε η δολοφονία

Η τυχαία «συνάντηση» της παρέας των χιπ χοπάδων με μια ομάδα χρυσαυγιτών που επίσης παρακολουθούσε το ματς στο μαγαζί, στάθηκε μοιραία για τη ζωή του 34χρονου. Λίγη ώρα αργότερα, σε καρτέρι θανάτου που έστησαν οι χρυσαυγίτες, ο νεαρός μουσικός δέχθηκε δύο μαχαιριές στην καρδιά από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά.

Λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του, πρόλαβε να υποδείξει στους αστυνομικούς τον δολοφόνο του, ο οποίος συνελήφθη. Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου μεταφέρθηκε, έφτασε χωρίς σφυγμό. Οι προσπάθειες ανάνηψης δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν…

Ο νεαρός μουσικός χιπ χοπ και η εξαμελής παρέα του είχαν πάει στην καφετέρια του Κερατσινίου (Αμφιάλη) για να παρακολουθήσουν το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός – Παρί Σεν Ζερμέν. Στο ίδιο μαγαζί βρισκόταν και μια παρέα μελών της Χρυσής Αυγής.

Μαρτυρίες που έχει στη διάθεσή του το «Εθνος» αναφέρουν ότι οι παριστάμενοι στο καφέ άκουσαν τα σχόλια για τα ρούχα των χιπ-χοπάδων και είδαν τους χρυσαυγίτες να στέλνουν μηνύματα από τα κινητά τους. Υπήρξε ένταση και φραστικό επεισόδιο προς στιγμήν, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

Οταν ο αγώνας τελείωσε, ο Παύλος και η παρέα του -αγόρια και κορίτσια- αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Με την έξοδο από το μαγαζί, βρήκαν μπροστά τους μέλη της Χρυσής Αυγής. Οπως δήλωσε φίλος του 34χρονου που ήταν στο σημείο, οι χρυσαυγίτες φορούσαν δερμάτινα γάντια, είχαν ξυρισμένα κεφάλια και φορούσαν μαύρες μπλούζες με μαιάνδρους και στρατιωτικές παραλλαγές. Σιγά σιγά, γύρω από το σημείο όπου βρισκόταν η παρέα, εμφανίστηκαν ομάδες ατόμων με μαύρες μπλούζες, που ουσιαστικά τους περικύκλωσαν.

Οι νεαροί χιπ χοπάδες σάστισαν για λίγο, αλλά μετά άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν. Μαζί, έτρεξε και ο Παύλος. Περίπου 30 άτομα με μαύρες μπλούζες που είχαν μαζευτεί στο σημείο άρχισαν να τους κυνηγούν, φωνάζοντάς τους «κότες» και άλλους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ο 34χρονος μουσικός άφησε τις κοπέλες της παρέας να περάσουν μπροστά. Εκείνος έμεινε πιο πίσω.

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν στο «Εθνος» πως ένα αυτοκίνητο Νισάν έκανε αναστροφή και σταμάτησε μπροστά του. Από αυτό κατέβηκε ένα ακόμη μέλος της Χρυσής Αυγής. Εβγαλε το στιλέτο και τον κάρφωσε στην καρδιά.

Η πρώτη φορά που η ΕΛΑΣ ενημερώνεται για συμπλοκές στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, ήταν στις 23:57. Στο κέντρο της Αμεσης Δράσης έφτασε η πληροφορία από πολίτη ότι 50 άτομα με ρόπαλα βρίσκονταν στη συμβολή Ιφιγενείας και Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθύνονταν στην καφετέρια με την επωνυμία «Κοράλι».

Υστερα από ενάμισι λεπτό και συγκεκριμένα την 23:59, το Κέντρο έδωσε οδηγίες σε δύο ομάδες ΔΙΑΣ να μεταβούν στο σημείο. Οταν έφτασαν, διαπίστωσαν ότι στην περιοχή δεν υπάρχει οδός Ιφιγενείας και μετέβησαν στην καφετέρια που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά 21 και Κεφαλληνίας, όπου βρήκαν περίπου 30 άτομα.

Συμπλοκή Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστου Παρθένη, «κάποια από τα άτομα αυτά κατευθύνθηκαν τρέχοντας προς την οδό Τσαλδάρη. Οι αστυνομικοί τούς ακολούθησαν και όταν έφτασαν στο ύψος του αριθμού 60, αντιλήφθηκαν δύο άνδρες να συμπλέκονται. Κατά την επέμβαση των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι ο ένας ήταν αιμόφυρτος και έφερε τραύματα από μαχαίρι. Ο τραυματίας, ενώ διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις του, δήλωσε και υπέδειξε ως δράστη το άλλο άτομο… Οταν οι αστυνομικοί ανέφεραν τη σύλληψη του δράστη, η ώρα ήταν 00:08:53».

«Στον χώρο της συμπλοκής και σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι-στιλέτο με ίχνη αίματος. Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ σύμφωνα με τους ιατρούς, φέρει δύο τραύματα στο αριστερό ημιθωράκιο», συμπλήρωσε ο Χρ. Παρθένης. Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ υποστηρίζει ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο του φόνου 18 λεπτά μετά την τηλεφωνική κλήση για βοήθεια.

Εκτός από τον 45χρονο, συνελήφθησαν για ψευδορκία η σύζυγός του και άλλη μια γυναίκα, γιατί στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν ψέματα για τα αντικείμενα που φέρεται ότι απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη.

Πηγή: Εθνος/Ρεπορτάζ: Μαρία Ψαρά, Λευτέρης Μπιντέλας, Στέλιος Βογιατζάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: