Η Τρόικα ζητά κι άλλες μεταρρυθμίσεις




Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του CNBC με τίτλο «Temperature rises in Athens amid 48-hour strike» αναφέρεται στην αύξηση του «θερμομέτρου» στην Αθήνα, λόγω της έλευσης της Τρόικα, των απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η 48ωρη απεργία που ξεκίνησε χθες συμπίπτει με την έλευση των εκπροσώπων της Τρόικα, οι οποίοι αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα για αρκετό διάστημα για να αξιολογήσουν την εφαρμογή των όρων του σχεδίου διάσωσης και το ενδεχόμενο πρόσθετων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.

Μολονότι, όπως επισημαίνεται, η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της Τρόικα συμφωνούν ότι η Ελλάδα έχει καταβάλλει προσπάθειες για την μείωση του χρέους της, και θα μπορούσε μάλιστα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα στα τέλη του έτους, η Τρόικα δηλώνει ότι απαιτούνται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας.

http://www.cnbc.com/101057376

 Ανταπόκριση του Reuters για την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει από χθες η ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρόμενη για την κατάργηση θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα, δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα των NEW YORK TIMES με τίτλο «Greek Civil Servants Start 2-Day Strike».

Η ανταπόκριση κάνει παράλληλα αναφορά στην συνάντηση που έχει προβλεφθεί μεταξύ της Τρόικα και του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και στην έκκληση της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης που έχει καλέσει ανοιχτά τους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους και να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

http://www.nytimes.com/2013/09/25/business/global/greek-civil-servants-start-2-day-strike.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: