Είναι απαράδεκτη και ύποπτη η πρόταση του προέδρου της ΝΕΔΗΚ Γιάννη Παναγιώτου για την αλλαγή του τρόπου εκλογής της ανώτατης ηγεσίας του ΔΗΚΟ. Και ορθά την χαρακτήρισε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος αντιδημοκρατική και λανθασμένη.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο «η πρόταση του συναγωνιστή Προέδρου της ΝΕΔΗΚ αφαιρεί από τα απλά μέλη του Κόμματος το δικαίωμα και την εξουσία να εκλέγουν τον Πρόεδρο, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τον Γενικό Οργανωτικό Γραμματέα και τα 15 αιρετά μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου». Το ΔΗΚΟ διακρινόταν πάντα από Βυζάντιο, αλλά η σημερινή ηγεσία ξεπέρασε και τους προύχοντες της Κωνσταντινούπολης. 

— Οι ομογενείς που έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων ένοιωσαν ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν «είναι ένας παρατημένος» άνθρωπος. Λογικό είναι, αφού στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τον εγκατέλειψε το μισό του κόμμα, που δεν συμφωνούσε με την παράδοση του Προεδρικού Μεγάρου στο Νίκο Αναστασιάδη, και ο οποίος είναι ορκισμένος εχθρός του ΔΗΚΟ. Ο κ. Καρογιάν θα προσφέρει εθνική υπηρεσία εάν επιλέξει την αποχώρηση από την πολιτική. Και καλύτερα για τον ίδιο να πάει σπίτι του με μία παραίτηση, παρά μετά από μία ταπεινωτική ήττα.

— Είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε υπάλληλο του κράτους να συγγράφει εν ώρα εργασίας «πόνημα» για τον δήθεν «προδοτικό ρόλο» του ΑΚΕΛ; Στο «νησί των αγίων» όλα επιτρέπονται, θα μου απαντήσετε. Τι άραγε λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πως ανέχεται ο κ. Ανδρος Κυπριανού αυτή την προσβολή για το κόμμα του; 

— Ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να εξαφανίσει από το λεξιλόγιό του τη φράση ότι «βρέθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο». Για δύο λόγους:

Προεκλογικά υποστήριζε ότι έχει έτοιμη τη λύση για την οικονομία, ομιλούσε για δάνεια από φίλες χώρες και κουβάλησε την κ. Μέρκελ στην Κύπρο ως επιβεβαίωση των …εξαιρετικών σχέσεων του με ξένους ηγέτες. Τίποτα από αυτά δεν ίσχυε, και αν ήμουν κακός άνθρωπος θα χρησιμοποιούσε τις λέξεις πολιτική απάτη.

Ο δεύτερος λόγος είναι επειδή έρχεται θύελλα και στο εθνικό θέμα, τρομοκρατούμαστε με τη σκέψη ότι θα βρεθεί ξανά με το πιστόλι στον κρόταφο και θα υπογράψει λύση όπως αυτήν που προέβλεπε το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν.

— Δεν ήταν σωστή η αντίδραση του κ. Χρήστου Στυλιανίδη στις παρατηρήσεις της κ. Σαραντοπούλου του ΣΑΕ, στη διάρκεια του συνεδρίου των Αποδήμων Κυπρίων. Οι λαοί και πάνω απ’ όλα οι αντιπρόσωποι τους δεν επιτρέπεται να ξεχνούν την ιστορία τους. Πρέπει να διδάσκονται από αυτήν. Η Κύπρος καταστράφηκε από τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες. Είναι τόσο απλά και ξεκαθαρισμένα τα πράγματα.

ΜΙΧ. ΙΓΝ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: