Ελληνες αξιωματούχοι για την οικονομία




Η τηλεόραση του CNBC μετέδωσε χθες μιας σειρά συνεντεύξεων Ελλήνων αξιωματούχων και αναλυτών σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και με αφορμή τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών.

Ο Γιάννης Μιλιός, σύμβουλος οικονομικών θεμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ («Greece needs a ‘growth clause‘: opposition») επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πορεία, μίλησε για την ανάγκη διενέργειας νέων βουλευτικών εκλογών και για την επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου διάσωσης, ώστε να συμπεριληφθεί ειδική ρήτρα για την ανάπτυξη.

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000201535&play=1

Η Έλενα Παναρίτη (φωτογραφία), οικονομολόγος και ιδρυτής του Thought 4 Action («How Greece should change its governance system»), σημείωσε την ανάγκη αναμόρφωσης του συστήματος διακυβέρνησης της Ελλάδας με τρόπο που να ανακόπτει την αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και την άνοδο της Ακροδεξιάς.

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000201488&play=1

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης («Greek reaction to Merkel‘s third term win»), τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω των διαρθρωτικών ταμείων, όπως και επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000201459&play=1

Η Μιράντα Ξαφά, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ («Greek recovery will be L shaped: Pro»), επεσήμανε ότι μολονότι η ύφεση στην Ελλάδα έχει πιάσει πάτο, η ανάκαμψη αναμένεται να είναι μάλλον υποτονική και μακρόχρονη (L shaped recovery).

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000201463&play=1

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: