Αναζητούν πλειοψηφία στη Γερμανία: Ενισχύουν το σενάριο «μεγάλου συνασπισμού» οι δημοσκοπήσεις




Ενισχύεται το σενάριο ενός «μεγάλου συνασπισμού» μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής στη Γερμανία, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αδυναμία της Αγγελας Μέρκελ να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες (FDP).

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το CDU παραμένει πρώτο με μεγάλη διαφορά, αλλά υποχωρεί κατά μία μονάδα – σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση – στο 39%.

Σταθερό, στο 6% εμφανίζεται το FDP, γεγονός που εξασφαλίζει στην κεντροδεξιά συμμαχία της Μέρκελ ένα ποσοστό της τάξεως του 45%.

Στο ανίπαλο «στρατόπεδο», το SPD ενισχύεται μία μονάδα, αγγίζοντας το 26%, ενώ οι Πράσινοι υποχωρούν κατά μιάμιση μονάδα στο 11%.

«Ρυθμιστής» εμφανίζεται η «Αριστερά» (Die Linke) που ενισχύεται κατά μιάμιση μονάδα στο 9%.

Η «συμμαχία» της Κεντροαριστεράς εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 46%, όμως τόσο το SPD όσο και οι «Πράσινοι» αποκλείουν μετεκλογική συνεργασία με την «Αριστερά».

Γεγονός που όσο πλησιάζουν οι μέρες προς τις κάλπες ενισχύουν το σενάριο ενός «μεγάλου συνασπισμού» υπό την Α. Μέρκελ ανάμεσα στο CDU και το SPD, όπως την περίοδο 2005-2009.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: