Στόχος επίθεσης ο Αβέρωφ Νεοφύτου




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση καταδικάζουν έντονα το επεισόδιο ρίψης πυροβολισμών εναντίον της οικίας του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στην Αργάκα.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρει ότι τέτοια εγκληματικά περιστατικά υπονομεύουν την ίδια τη δημοκρατία, την κοινωνία και την έννομη τάξη.

Πρόσθεσε ότιό Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το περιστατικό εντολές για σε βάθος διερεύνησή του, ώστε να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες. Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση πρώτιστη προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της δημοκρατίας”, κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ έγραψε ότι στόχος επίθεσης με πυροβόλο όπλο έγινε πριν από μερικές μέρες το σπίτι του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου στην Αργάκα της Πάφου. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, περί τα τέλη Ιουλίου, η εξοχική κατοικία του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δέχθηκε από τη δυτική πλευρά δύο πυροβολισμούς.

Οι βολίδες από πυροβόλο όπλο, όπως αποδείχθηκε, τρύπησαν τον υαλοπίνακα του καθιστικού και σταμάτησαν στον τοίχο της τραπεζαρίας.

Καταδίκη και από τον Πρόεδρο της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο το επεισόδιο ρήψης πυροβολισμών στην οικία του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Ομήρου εκφράζει  έντονη ανησυχία για το εγκληματικό αυτό γεγονός “το οποίο συνιστά πράξη υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών και απόπειρα πολιτικής αποσταθεροποίησης”, όπως αναφέρει.

Ο κ. Ομήρου καλεί τις διωκτικές αρχές να ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά για την εξιχνίαση της εγκληματικής αυτής ενέργειας και την παραπομπή των ενεχόντων ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.

Ο Δημοκρατικός ΣυναγερμόςΣτη δική του ανακοίνωση, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει:

“Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον κατοικίας του προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου – εκφράζουμε αμέριστη συμπαράσταση στον ίδιο και την οικογένειά του

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη ρίψη πυροβολισμών εναντίον οικίας του προέδρου του κόμματος στην Αργάκα.Ο πρόεδρος και η οικογένειά του έχουν την αμέριστη συμπαράσταση όλων των στελεχών και των μελών του κόμματος. Μια τέτοιου είδους εγκληματική ενέργεια θεωρούμε ότι καταφέρεται εναντίον ολόκληρου του συναγερμικού κόσμου και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε.

Εκφράζοντας έντονη ανησυχία μπροστά σε αυτό το περιστατικό, αναμένουμε ότι οι αρχές ασφαλείας θα το εξιχνιάσουν το συντομότερο, θα εντοπίσουν και θα τιμωρήσουν τους ενόχους. Ταυτόχρονα, δηλώνουμε με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ότι τέτοιες απόπειρες εκφοβισμού ή εγκληματικής βιαιοπραγίας δεν πρόκειται να περάσουν ούτε και θα φέρουν τυχόν αποτελέσματα που επιδιώκουν οι δράστες. Γνωρίζουμε εξάλλου ότι πέραν του πολιτικού κόσμου και ολόκληρη η κοινωνία τις καταδικάζει και είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τη συνοχή της, την έννομη τάξη και την ομαλότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς”.

Πηγή: Προεδρικό Μέγαρο, Προεδρία της Βουλής, ΔΗΣΥ, CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: