Προστασία της χριστιανικής μεινότητας στην Αίγυπτο ζητά ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών




Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε έκανε έκκληση να προστατευθούν οι χριστιανοί της Αιγύπτου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Focus που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή.

“Η χριστιανική μειονότητα στην Αίγυπτο πρέπει να προστατευθεί”, είπε ο Γερμανός υπουργός, την ώρα που οι κόπτες και οι εκκλησίες τους πέφτουν θύματα επιθέσεων ολοένα και συχνότερα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Βεστερβελε θα συναντηθεί σήμερα στο Βερολίνο με τον Χαλίντ μπιν Μοχάμεντ Αλ Ατίγια, τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, μιας χώρας που αποτελεί ένα από τα κυριότερα στηρίγματα των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Στη συνέντευξή του ο Βεστερβέλε είπε ότι δεν παίρνει το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς. “Δεν τασσόμαστε υπέρ μιας πολιτικής δύναμης. Τασσόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που είναι υπέρ της ελευθερίας και των δημοκρατικών αξιών και οι οποίοι επιθυμούν μια ανοιχτή κοινωνία”, είπε.

Τόνισε επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να πουλήσει όπλα στην Αίγυπτο. “Στην εξαγωγική πολιτική μας επιβάλλονται ήδη περιορισμοί (…) Και τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι, κυρίως λόγω της παρούσας εξέλιξης”, πρόσθεσε.

Πηγή: AFP, DPA, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: