Οι υπουργικές λιμουζίνες στο Τρόοδος…




Ποιανού ιδέα ήταν αυτή η καινούργια «μόδα» να καλεί ο κ. Αναστασιάδης κάθε τρεις και λίγο υπουργούς, βουλευτές, πολιτευτές και μέλη του κόμματος του στη θερινή προεδρική κατοικία στο Τρόοδος.

Τρώνε, πίνουν και μεθούν, και βεβαίως δουλειά δεν γίνεται. Διότι όταν οι εν λόγω κύριοι δουν ουίσκι μπροστά τους παθαίνουν όπως τον πεινασμένο, που έχει να φάει ένα μήνα. Εκτός των άλλων, δεν είναι πρόκληση να ανεβαίνουν στα βουνά οι υπουργικές και βουλευτικές λιμουζίνες και να πληρώνει ο λαός τη βενζίνη και τα φαγοπότια τους; 

Και μιάς που ανεβοκατεβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Τρόοδος, δεν κοιτά και εκείνο το θέμα με τις κυβερνητικές κατοικίες. Να του θυμίσω ότι όσοι χρησιμοποιούν τις κατοικίες πληρώνουν ΜΟΝΟ 5-6 ευρώ το χρόνο. Τώρα που το κράτος έχει ανάγκη, δεν έπρεπε να εκμεταλλευθεί την περιουσία του;

Αλλά, που θα πάει… θα το πληροφορηθεί το σκάνδαλο η κ. Ντέλια Βελσκουλέσκου και θα πάει ένα πρωϊνό στο γραφείο του πάνσοφου νεαρού και άπειρου υπουργού Οικονομικών, και θα του βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, και αυτός θα κλαψουρίζει όπως την προηγούμενη φορά, που απολογείτο στους Τροϊκανούς και έτρεχε να μπαλώσει τα …αμπάλωτα.

Ο νεαρός υπουργός των Οικονομικών

Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης θα επισκεφθεί τον Οκτώβριο την Ουάσιγκτον για να παραβρεθεί στο συνέδριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Με την ευκαιρία αναμένεται να συναντήσει και τη γενική διευθύντρια κ. Κριστίν Λαγκάρντ. Θα ήταν ευχής έργο εάν συναντούσε και τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, για να του εξηγήσει ότι η σκληρή λιτότητα, που επέβαλε η κυβέρνηση στο λαό, ούτε ανάπτυξη φέρνει, ούτε δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Στη προηγούμενη σύνοδο ο κ. Γεωργιάδης δεν εμφανίστηκε διότι ήθελε να αποφύγει τις συναντήσεις με το Ρώσο ομόλογό του και τους ξένους δημοσιογράφους.

Οι Κύπριοι Απόδημοι

Τα προηγούμενα χρόνια οι πολιτικοί και μερικοί γραφιάδες, που είχε στην υπηρεσία του ο ΔΗΣΥ, λοιδωρούσαν τους Κύπριους ομογενείς, που συμμετείχαν στα συνέδρια των Αποδήμων. Φέτος πληροφορήθηκα ότι άλλαξε ολίγον η συμπεριφορά.

Η αλλαγή οφείλεται στην οικονομική κρίση. Μετά την τουρκική εισβολή οι Κύπριοι της Διασποράς ανταποκρίθηκαν και έστειλαν χρήματα, τρόφιμα και ρούχα. Τούτη τη φορά ευτυχώς δεν χρειάζονται τρόφιμα και ρούχα, η Κύπρος χρειάζεται συνάλλαγμα. Η κίνηση του πρώην προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής Πανίκου Παπανικολάου για συλλογή χρημάτων μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, είναι το πρώτο βήμα.

Ελπίζω να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους η ΑΧΕΠΑ, το ΑΗΙ και μερικές άλλες οργανώσεις που ευεργετήθηκαν από την Κύπρο.

Ο Νίκος Μούγιαρης

Η Ομιλία του κ. Νίκου Μούγιαρη στο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων, που δημοσιεύθηκε στο Φιλελεύθερο, εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού. Είπε όλα όσα σκέφτονται οι πολίτες και δεν έχουν την ευκαιρία να τα φωνάξουν στους πολιτικούς.

Δεν γνωρίζω αν ίδρωσε το αυτί τους. Πάντως, πληροφορήθηκα ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τη μελέτησε και είναι παρήγορο ότι ΔΕΝ διαφωνεί. Κατά τα άλλα οι Απόδημοι αναχώρησαν γεμάτοι απογοήτευση…

ΜΙΧ. ΙΓΝ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: