Η επιστολή που δεν διάβασε ο Χριστόφιας




Λευκωσία: Άκρως επεισοδιακή ήταν η σημερινή διαδικασία ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, όπου κλήθηκε να καταθέσει ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας για να ολοκληρωθεί το παζλ για το τι είχε συμβεί τα τελευταία χρόνια στην οικονομία, στη βάση των καταθέσεων όλων των εμπλεκομένων. Ο κ. Χριστόφιας, καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας του, επέμενε να μην δέχεται απαντήσει στις ερωτήσεις της Επιτροπής προτού διαβάσει όπως εκείνος ήθελε, την εναρκτήρια δήλωση του.

 

Μάλιστα, ο κ. Χριστόφιας ενημέρωσε την Επιτροπή ότι ύστερα από διαβούλευση με τους νομικούς του συμβούλους επιθυμεί να καταθέσει τη γραπτή του δήλωση, που αποτελεί τεκμήριο, όπως είπε, και θα δεχθεί ερωτήσεις τις οποίες θα καταγράψει και θα τις απαντήσει γραπτώς πριν από την κατάθεση στην Επιτροπή του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Ερευνητικής του υπενθύμιζαν συνεχώς η διαδικασία δεν προβλέπει αυτή τη δυνατότητα. Ο κ. Πικής ανέφερε στον κ. Χριστόφια ότι οι ερωτήσεις έχουν εξεταστικό χαρακτήρα και πως εάν δεν είναι ενήμερος για κάποιο θέμα μπορεί να πει ότι δεν είναι ενήμερος.

Ωστόσο, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ανένδοτος.

Σε παρέμβαση της κα. Ηλιάνας Νικολάου ότι η δήλωση του θα ληφθεί υπόψη και η διαδικασία είναι η ίδια που ακολουθήθηκε με όλους τους μάρτυρες μέχρι τώρα, ο κ. Χριστόφιας είπε: «Κυρία μου δεν είμαι οποιοσδήποτε μάρτυρας, είμαι ο κατηγορούμενος ουσιαστικά, έτσι νοιώθω αυτή τη στιγμή,  ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Προσπαθήσατε να εκμαιεύσετε από μάρτυρες ότι αυτός ο Πρόεδρος καθυστέρησε, δεν έκαμε τη δουλειά του, και ότι αυτός ο Πρόεδρος είναι ένοχος».

Ο Πρόεδρος της Επιτροής επανέλαβε ότι η δήλωση θα κατατεθεί στο τέλος και ότι ο κ. Χριστόφιας δεν χειρίζεται τη διαδικασία της Επιτροπής και διέκοψε τη συνεδρία, ενώ ο τέως Πρόεδρος αποχώρησε.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ της Κούλας Κουντούρη εδώ: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/157971/apochorise-o-dchristofias-i-epistoli-pou-den-diavase-stin-epitropi

Η επιστολή του κ. Χριστόφια εδώ: http://media.philenews.com/PDF/dilosixristofia.pdf

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: