Επικοινωνιακά τεχνάσματα στην Κυβέρνηση καταλογίζει το ΑΚΕΛ για το Μνημόνιο




Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου είπε ότι η ως ΑΚΕΛ, «θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση αντί να επικεντρωθεί στην ουσία των πολλών προβλημάτων και των αδιεξόδων που επισώρευσε η οικονομική κρίση και επέτεινε το μνημόνιο, επικεντρώνεται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρώντας να παρουσιάσει μια ωραιοποιημένη εικόνα, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».  
Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ευαγόρου αναφέρει ότι «ο δρόμος του Μνημονίου είναι ένας δύσβατος δρόμος με οδυνηρές και αρνητικές επιπτώσεις για το λαό μας».
 
Προσθέτει ότι «η τυφλή υιοθέτηση και εφαρμογή του μνημονίου από την Κυβέρνηση αναμένεται να οδηγήσει σε ύφεση 15% για τη διετία και η ανεργία έφτασε ήδη τις 76.000 άτομα ή 17,5%, δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν κλείσει».
 
Όπως αναφέρει ο κ. Ευαγόρου, «η Κυβέρνηση χωρίς να προβάλλει αντιστάσεις, χωρίς να διαπραγματεύεται ουσιαστικά προτίθεται να κάνει σοβαρές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες στον επόμενο Προϋπολογισμό, ενώ αναζητά μοντέλα ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος των ημικρατικών οργανισμών παρά τις καθολικές αντιδράσεις της πλειοψηφίας του λαού και των πολιτικών κομμάτων».
 
Προσθέτει ότι «σοβαρά ερωτηματικά τίθενται και για τον τρόπο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού, γεγονός που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον κοινωνικό χαρακτήρα του κινήματος».
 
Ως ΑΚΕΛ, αναφέρει ο κ. Ευαγόρου, «αναμένουμε από την Κυβέρνηση τη λήψη μέτρων τα οποία θα οδηγούν στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από την εξεύρεση χρηματοδοτικών πόρων».
 
Ο κ. Ευαγόρου εξέδωσε γραπτή δήλωση με την ευκαιρία της ενημέρωσης που έτυχαν τα πολιτικά κόμματα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών για τις εξελίξεις  στην Οικονομία και το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Ευαγόρου «η ενημέρωση κινήθηκε γύρω από τρεις βασικούς άξονες με πρώτο τα χρηματοπιστωτικά για τα οποία «η ενημέρωση αφορούσε την ολοκλήρωση της ανακεφαλοποίησης της Τράπεζας Κύπρου, τη λήψη μέτρων για δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, την ανακεφαλοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας και την αναδιάρθρωση και την ανακεφαλοποίηση του Συνεργατισμού». Προσθέτει ότι «ενημέρωση έγινε και για την επιμονή της Τρόικας να αυξηθούν οι έλεγχοι για πιθανό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο».
 
Ο δεύτερος άξονας στον οποίο κινήθηκε η ενημέρωση ήταν τα δημοσιονομικά και σύμφωνα με τον κ. Ευαγόρου «αναφέρθηκε ότι δεν απαιτείται η λήψη οποιονδήποτε πρόσθετων μέτρων όμως τα πλείστα επερχόμενα μέτρα θα ενταχθούν στον Προϋπολογισμό του 2014».
 
Τέλος έγινε ενημέρωση για τα διαρθρωτικά, η οποία όπως αναφέρει ο κ. Ευαγόρου,«αφορούσε το ΓΕΣΥ, την εποικοδομητική πολιτική της κυβέρνησης, τις ιδιωτικοποιήσεις και την αναδιάρθρωση στη Δημόσια Υπηρεσία».
 
Καταλήγοντας ο κ. Ευαγόρου αναφέρει ότι «επειδή το κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου παραλήφθηκε μόλις σήμερα από τα κόμματα, ως ΑΚΕΛ επιφυλασσόμαστε για πιο λεπτομερή τοποθέτηση μετά που θα το μελετήσουμε σε βάθος».

Πηγή-Φωτογραφία: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: