Ελπίζει ο Τζον Κατσιματίδης, ο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης




Την εκστρατεία του για την διεκδίκηση της δημαρχίας της Νέας Υόρκης συνεχίζει ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Τζον Κατσιματίδης, ως ένας από τους βασικούς υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Οι προκριματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου δημάρχου της αμερικανικής μεγαλούπολης, που θα διαδεχθεί τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ο δισεκατομμυριούχος ομογενής δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι σκοπεύει να διαθέσει όσα χρήματα θα χρειαστούν από την προσωπική του περιουσία, έτσι ώστε να καταφέρει να εκλεγεί στη δημαρχία της πόλης του «Μεγάλου Μήλου».

«Είμαι σκληρός, αλλά έχω καρδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας τις απόψεις του για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Κατσιματίδης μίλησε και σε συγκεντρώσεις ομογενειακών φορέων, αναφερόμενος στο δικό του «αμερικανικό όνειρο» ως παιδί Ελλήνων μεταναστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ομογενής επιχειρηματίας θα ξοδέψει για τις προκριματικές εκλογές περίπου οκτώ εκατομμύρια δολάρια. Αν κερδίσει, υπολογίζεται, ότι θα διαθέσει άλλα δεκαεννέα εκατομμύρια για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής, ο κ. Κατσιματίδης κατατάσσεται δεύτερος στις περισσότερες δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, αλλά τις τελευταίες μέρες έχει μειώσει σημαντικά τη διαφορά του από τον Τζόε Λότα και η διαφορά εμπίπτει πλέον εντός των ορίων του στατιστικού λάθους.

Ο Τζον Κατσιματίδης γεννήθηκε στη Νίσυρο το 1948 και σε ηλικία 2 ετών μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική. Είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου Red Apple και της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ Gristedes, στο Μανχάταν.

Πηγή-Φωτογραφλια: ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: