Ο Μητσοτάκης προκαλεί – Ισχυρίζεται ότι η “σιωπηρή πλειοψηφία” των Ελλήνων στηρίζει τις αποφάσεις του…




Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του BLOOMBERG («Silent Greek Majority Back Sacking Civil Servants, Minister Says») ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν γενικευμένες αντιδράσεις στη χώρα, λόγω της διαθεσιμότητας και των απολύσεων που προωθούνται, καθώς η σιωπηρή πλειοψηφία των Ελλήνων στηρίζει την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα.

 «Υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία ανθρώπων που προσβλέπει σε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα» δήλωσε ο κ. Υπουργός προσθέτοντας ότι «πρόκειται για τους ανθρώπους που σήκωσαν όλο το βάρος της προσαρμογής, καθώς υπάρχουν 1,3 εκ. άνεργοι που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα».

Σε σχέση με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «όπως όλες οι ψηφοφορίες, δεν πρόκειται ούτε και αυτή να είναι εύκολη, αλλά θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα στην υπερψήφισή του», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση, μολονότι διαθέτει σήμερα μικρότερη πλειοψηφία, είναι περισσότερο ομογενοποιημένη από ό,τι στο παρελθόν».

http://www.bloomberg.com/news/2013-07-12/silent-greek-majority-back-sacking-civil-servants-minister-says.html

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2014

Κατά την χθεσινή ενημέρωση τύπου από τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Gerry Rice, τέθηκαν ερωτήσεις σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την εμπλοκή του ΔΝΤ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Gerry Rice επανέλαβε ότι η συζήτηση του ελληνικού προγράμματος στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου, χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία. Επεσήμανε επίσης ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις εντός της Τρόικα για ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ στον τομέα εστίασης.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επεσήμανε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε σωστή τροχιά προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει χρηματοδοτικό κενό έως τον Ιούλιο του 2014. «Χρηματοδοτικό κενό αναμένεται μετά τον Ιούλιο του 2014, αλλά θεωρώ ότι σε αυτό το στάδιο προτιμούμε να προχωράμε βήμα προς βήμα. Θα πρέπει να συζητήσουμε τον προϋπολογισμό, να προσδιορίσουμε τις ακριβείς οικονομικές ανάγκες που θα προκύψουν και ποιο θα είναι το χρηματοδοτικό κενό σε αυτό το πλαίσιο. Θα πρέπει να υπενθυμίσω επίσης ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν δεσμευθεί να παράσχουν επαρκή οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα (…)» τόνισε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Ο Gerry Rice επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι αναμένεται να εισέλθει η Ελλάδα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σταδιακά από το 2014, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν αβέβαιες για λόγους εσωτερικούς, όπως και εξωτερικούς.

http://www.imf.org/external/np/tr/2013/tr071113.htm

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: