Στην επανεκλογή Τσίπρα κατά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις πορείες των αστυνομικών αναφέρεται το live blog της GUARDIAN με τίτλο «Eurozone Crisis: Greek Police Officers Protest; Spains PM Refuses to Resign».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επισήμως μετατραπεί σε ενιαίο κόμμα, γράφει το ηλεκτρονικό δημοσίευμα με την υπογραφή του Graeme Wearden, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει μεγαλύτερη στήριξη μετά την επιτυχία του στις τελευταίες εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας επανεκλέχθηκε ηγέτης του κόμματος με το 74% των ψήφων και δήλωσε:

«Από αύριο με το νέο μας κόμμα, όλοι μαζί, ισχυρότεροι και πιο ενωμένοι από ποτέ, θα ξεκινήσουμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία μας». Ο κος Τσίπρας δήλωσε την υποστήριξη του κόμματος του στους εργαζομένους στους Δήμους, ενώ σε ό,τι φορέα στη δανειακή σύμβαση της χώρας, εξέφρασε την πρόθεση του κόμματος για αναδιαπραγμάτευσή της (παρατίθεται σχετικό χωρίο από την Καθημερινή).

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης την σημερινή απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και την πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα, καθώς και την πραγματοποίηση συνάντησης των σωματείων των δημοτικών υπαλλήλων με τους Γιάννη Στουρνάρα, Γιάννη Μιχελάκη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Ευ. Βενιζέλο.

Τέλος αναφέρεται η ψηφοφορία για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο. Δημοσιεύονται φωτογραφίες από τις διαμαρτυρίες εποχούμενων δημοτικών αστυνομικών.

http://www.guardian.co.uk/business/2013/jul/15/eurozone-crisis-china-gdp-slowdown-portugal?INTCMP=SRCH

ΕΛΛΑΔΑ – ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματισθεί ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο αναφέρεται ανταπόκριση του Marcus Bensasson από την Αθήνα στο BLOOMBERG με τίτλο «Greek Labor Unions to Hold General Strike Over Job Cuts».

Οι ελληνικές συνδικαλιστικές ενώσεις έχουν προκηρύξει για σήμερα, όπως επισημαίνεται, την τρίτη γενική απεργία του έτους, διαμαρτυρόμενοι για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα.

Στη απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους υπαλλήλους που έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας (καθηγητές, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ).

Φωτογραφία: ΕΘΝΟΣ

http://www.bloomberg.com/news/2013-07-15/greek-labor-unions-to-hold-general-strike-over-state-job-cuts.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: