“Ενοιωσα οργή” δήλωσε στο CNN για τη σύλληψή του ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Στρος Καν




To αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επέλεξε ο Ντομινίκ Στρος Καν για να μιλήσει για εκείνη την “τρομερή” -όπως χαρακτηρίστηκε- στιγμή πριν από δύο χρόνια στη Νέα Υόρκη, όταν προσήχθη με χειροπέδες μπροστά στις κάμερες. Δήλωσε συγκεκριμένα: “Δεν καταλάβαινα τι συνέβη και γιατί ήμουν εκεί».

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνελήφθη από την αστυνομία, αφού κατηγορήθηκε για βιασμό, της Ναφισάτου Ντιαλό, μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης, στις 14 Μαΐου του 2011. Δήλωσε στο CNN ότι είχε νιώσει τότε “οργή” για τη σύλληψή του.

«Ήμουν θυμωμένος, δεν κατάλαβα τι συνέβαινε, δεν κατάλαβα γιατί ήμουν εκεί», δήλωσε ο Στρός – Καν.  «Είναι ένα φοβερό πράγμα, πραγματικά. Το πρόβλημα είναι ότι είστε υποτίθεται αθώος, είστε υποτίθεται αθώος, μέχρι να κριθείτε ένοχος» τόνισε.

«Φαίνεται προς όλον τον κόσμο σαν να είσαι εγκληματίας, σε μια στιγμή που κανείς δεν ξέρει αν είναι αλήθεια ή όχι. Μπορεί να είναι ένας εγκληματίας, ίσως όχι. Τα στοιχεία έρχονται μετά», είπε ο Γάλλος πρώην πολιτικός.

Ο κ. Στρός – Καν μίλησε επίσης για την Ευρώπη και το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη παρατηρώντας “έλλειμμα ηγεσίας”. Το αμερικανικό δίκτυο μετέδωσε ήδη αποσπάσματα της συνέντευξης, την Τρίτη αλλά θα παρουσιαστεί στο σύνολό της σήμερα Τετάρτη.

Ο αποκαλούμενος και «DSK», αναγκάστηκε να παραιτηθεί, μετά από τις κατηγορίες του βιασμού, από τη θέση του ως διευθυντής του ΔΝΤ, καθώς επίσης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις προεδρικές φιλοδοξίες του στη Γαλλία για τις εκλογές του 2012.

Όσον αφορά την ποινική διαδικασία της υπόθεσης του βιασμού, έκλεισε από τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, ο οποίος είχε αμφισβητήσει την αξιοπιστία της καμαριέρας, Ναφισάτου Ντιαλό. Με μια εμπιστευτική οικονομική συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ του Στρος – Καν και της καμαριέρας έκλεισε και η αστική υπόθεση.

Πηγή: CNN, AFP, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: