Αμεση η ανάγκη για διοικητικές μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζει αρθρογράφος της Huffington Post




Η Ελλάδα βρίσκεται σε λεπτή ισορροπία, υποστηρίζει ο Michael Jacobides, διευθυντής της έδρας Επιχειρηματικότητας ‘Sir Donald Gordon’ του London Business School, στη διαδικτυακή HUFFINGTON POST, με τίτλο «Greece in the Balance», με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε η παύση λειτουργίας της ΕΡΤ από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Jacobides υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι τρομερά αναποτελεσματική στη διαχείριση των δημοσίων υπηρεσιών της, τονίζοντας ότι λίγα πράγματα έχουν βελτιωθεί στο συγκεκριμένο τομέα και ότι αυτή θα είναι η κύρια πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο νέος Υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, επιφορτισμένος με το δύσκολο έργο της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων και του εξορθολογισμού των δημοσίων δομών.

Εάν οι κ.κ. Σαμαράς, Μητσοτάκης και οι συνάδελφοί τους τολμήσουν να αντιμετωπίσουν το τέρας που τα ίδια τους τα κόμματα εξέθρεψαν, τότε θα διασφαλίσουν τόσο τη δική τους επιβίωση, όσο και την επιβίωση της χώρας τους. Για να επιτύχουν αυτό, έχουν στη διάθεσή τους λίγους μόνο μήνες, καταλήγει ο Jacobides.

http://www.huffingtonpost.com/michael-g-jacobides/greece-in-the-balance_b_3535800.html?view=print&comm_ref=false

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: