Ο Ντίνος Μιχαηλίδης μίλησε στο Μega Κύπρου για την υπόθεση του Ακη Τσιχατζόπουλου
Δικαστήριο τελικά θα αποφασίσει την έκδοση ή όχι του πρώην υπουργού Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιού του στην Ελλάδα για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο κύριος Μιχαηλίδης σχολίασε αποκλειστικά στο Μέγκα Κύπρου την έκδοση εντάλματος εναντίον του.

Στο επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού θα κριθεί η τύχη των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη, και του υιού του Μιχάλη, για την υπόθεση Άκη Τζοχατζόπουλου.

Τροποποίηση του συντάγματος που έγινε το 2005 ώστε από τότε και μόνο να μπορούν να εκδοθούν Κύπριοι πολίτες σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, καθιστά αδύνατη την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης, και αυτό γιατί τα υπό διερεύνηση αδικήματα για τα οποία πατέρας και γιός θεωρούνται ύποπτοι διαπράχθηκαν μεταξύ 1997 και 2001.

Το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει εάν μπορεί να υπερπηδηθεί το νομικό κώλυμα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου δήλωσε ότι “η υποχρέωσής μας ως κυπριακή δημοκρατία, ως κυβέρνηση, ως υπουργείο είναι στα πλαίσια της οδηγίας να υποβληθεί το αίτημα για έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος ενώπιον του δικαστηρίου”.

Πάντως ο Ντίνος Μιχαηλίδης, στον οποίον δεν έχει ακόμα επιδοθεί το ένταλμα σύλληψης, μιλώντας αποκλειστικά στο ΜΕΓΚΑ υποδεικνύει:

“Μετά την απόφαση των ελληνικών αρχών για έκδοση εντάλματος σύλληψης, αναμένω την επόμενη κίνηση της Κυπριακής Δικαιοσύνης, την οποία εμπιστεύομαι”.

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού Εσωτερικών, αναμένει να οριστεί η διαδικασία ενώπιον δικαστηρίου, με βασική επιδίωξη όπως η δίκη γίνει στην Κύπρο με αποστολή της μαρτυρίας από την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ η υπόθεση λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις, με εμπλοκή των κομμάτων. Μετά την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ που ζήτησε να προχωρήσει το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοση, σήμερα τοποθετήθηκαν το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης είναι υπόχρεος να συνεργαστεί για διαλεύκανση της υπόθεσης, υπέδειξε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, ενώ το ΔΗ.ΚΟ ανακοίνωσε επίσημα πως Ντίνος και Μιχάλης Μιχαηλίδης έθεσαν εαυτούς εκτός των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι “είναι υποχρέωση όλων όσων τα ονόματα εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση να συνεργαστούν για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Και έχει υποχρέωση και ο κύριος Μιχαηλίδης και ο γιός του και οποιουδήποτε άλλου το όνομα εμπλέκεται σε αυτά τα σκάνδαλα να συνεργαστεί”.

Ανακοίνωση του ΔΗ.ΚΟ

“Σημειώνουμε ότι ο κ.Μιχαηλίδης, εμμένοντας σταθερά στη θέση ότι είναι αθώος, έχει πληροφορήσει τον Πρόεδρο του Κόμματος κ. Μάριο Καρογιάν ότι θεωρεί ως πράξη δημοκρατικής ευαισθησίας και πολιτικής ευθυξίας να μην έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στα κομματικά όργανα του ΔΗ.ΚΟ μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον δικαιοσύνης και ήδη απέχει από τα συλλογικά όργανα του Κόμματος. Το ίδιο έπραξε και ο κ. Μιχάλης Μιχαηϊδης ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής”.

Άμεση έκδοση των δύο και διερεύνηση και στην Κύπρο των πτυχών των κατηγοριών ζητούν οι Οικολόγοι.

ΕΔΩ το βίντεο: http://www.livenews.com.cy/cgibin/hweb?-A=20681&-V=news

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: