Ο κ. Μάριος Καρογιάν ΔΕΝ δικαιούται να ομιλεί για πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Είχα από πολύ καιρό την επιθυμία να ασχοληθώ με το φαινόμενο «Μάριος Καρογιάν», διότι περί φαινομένου πρόκειται, αλλά προέκυψαν πολύ σοβαρότατα θέματα από την αφεντιά του, το βίο και την πολιτεία του. Οι δηλώσεις του περί διαφθοράς και διαφάνειας είναι η αφορμή για να μελετήσω και να αναλύσω –για τους αναγνώστες της εφημερίδας- τη μεγάλη αυτή πολιτική προσωπικότητα, που θα έπρεπε να σιωπά και να μην προκαλεί τους πολίτες. Ο τόπος είναι μικρός και οι πάντες γνωρίζονται μεταξύ τους.

Ο κ. Καρογιάν ηγείται του ΔΗΚΟ, ενός κόμματος που βρίσκεται στα πολιτικά πράγματα από την ίδρυση του, με την υποστήριξη του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου. Λόγω της πολυετούς ενασχόλησης των στελεχών του με το κράτος –με ότι συνεπάγεται αυτό- είναι λογικό οι πολίτες να το έχουν διασυνδέσει και με τη διαπλοκή. Δεν είναι υπερβολικός ο ισχυρισμός ότι η σντριπτική πλειοψηφία των μελών του εργαδοτούνται από το κράτος και τις τράπεζες, άρα είναι ένα κόμμα που υπάρχει πρωτίστως επειδή τα ηγετικά στελέχη διορίζουν ασύστολα τους κομματικούς πελάτες. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι εάν το ΔΗΚΟ παραμείνει μακρυά από το Προεδρικό Μέγαρο και την εξουσία, θα εξατμιστεί μέσα σε μία ημέρα, όπως η Λαϊκή.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, λοιπόν, που για να παραμείνει στο πάρτυ της εξουσίας υποστήριξε τον χειρότερο εχθρό του Τάσσου Παπαδόπουλου και του ίδιου του κόμματος του, ξεκίνησε τις τελεταίες ημέρες εκστρατεία εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του η εκστρατεία αφορά το τραπεζικό σύστημα, επειδή –όπως υποστηρίζει- η διαφθορά και η διαπλοκή «οδήγησαν στην ολοκληρωτική σχεδόν κατάρρευση του χρηματοοικονομικού μας συστήματος». Εχει σημασία ότι στοχεύει τους τραπεζίτες, διότι ο στόχος του –σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας- είναι να αποπροσανατολίσουν το λαό για τις ευθύνες των πολιτικών, οι οποίες είναι τόσο μεγάλες που μερικοί εξ αυτών ελπίζω ότι θα έχουν την τύχη του Ακη Τσοχαζόπουλου. Πρέπει…

Βγήκε, λοιπόν, παγανιά ο κ. Καρογιάν. Συναντήθηκε με τον γενικό εισαγγελέα για να κάνει το σόου του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αλλά ξέχασε να του πει «δυό φωνήεντα» για το γεγονός ότι παραβίασε τον όρκο του και «καθάρισε» τις υποθέσεις των συγγενών του. Εκανε δηλώσεις και …κόντρα δηλώσεις και κατέληξε στο Mega για να πει το παραμύθι του περί διαφθοράς και διαπλοκής. Μελέτησα το βίντεο της συνομιλίας του με τον εξαίρετο συνάδελφο Μιχάλη Παυλίδη. Και ειλικρινά είπα «μα δεν υπάρχει Θεός»… Διότι σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να ρίχνει βροντές και αστραπές.

Ο κ. Καρογιάν και το κόμμα του έχουν μεγάλη ευθύνη για την καταστροφή της οικονομίας. Θα έλεγα τη μεγαλύτερη. Η «εποχή Καρογιάν» ήταν η χειρότερη. Ξεχείλισε το δημόσιο από τους ψηφοφόρους-πελάτες του. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ είναι ο ύστατος που δικαιούται να ομιλεί για καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Παλαιότερα το πιό έξυπνο ανέκδοτο ήταν η φράση «είδα ένα Αλβανό τουρίστα». Είχε κάνει το γύρο του κόσμου και άγγιζε τα όρια του ρατσισμού. Το νέο πιό σύντομο ανέκδοτο είναι πλέον «ο πόλεμος του ΔΗΚΟ εναντίον της διαφθοράς». Προκαλεί γέλιο μέχρι λιποθυμίας… Εάν δεν κάνει πλάκα ο κοσμοπολίτης και με ακριβά γούστα Μάριος Καρογιάν, σίγουρα προκαλεί με τον χειρότερο τρόπο τον πτωχευμένο κυπριακό λαό. Σε περιπτώσεις εθνικών καταστροφών, όπως η οικονομική κατάρρευση της Κύπρου, η δημοκρατία έπρεπε να επιτρέπει να δεσμεύονται οι περιουσίες των πολιτικών, να πωλούνται και τα έσοδα να προσφέρονται για την ευημερία των λαών… Εάν αυτό συνέβαινε στο νησί μας, θα είχαμε ξεπληρώσει σε μία νύχτα τα χρέη του κράτους και των αμαρτωλών τραπεζών της μεγαλονήσου.

www.philenews.com – Φωτογραφία ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: