Οι μισθοί-αργομισθίες των δημοσιογράφων που …”συμβουλεύουν” τον Πρόεδρο της Κύπρου




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας …”έρριξε” στα λεφτά τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο του, κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλο. Σύμφωνα με την έφημερίδα Καθημερινή του έδωσε λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους μισθούς άλλων δημοσιογράφων, που τον υπηρετούσαν προεκλογικά και συνεχίζουν να πράττουν το ίδιο και μετά την εκλογή του. Οι μισθοί των δημοσιογραφικών συμβούλων, που κατευθύνουν και δημοσιεύματα εναντίον όσων αμφισβητούν τον κ. Αναστασιάδη, αποτελούν σκάνδαλο σε μία εποχή που οι πάντες στην Κύπρο θα κληθούν να μειώσουν μισθούς και συντάξεις μέχρι και 50%.

Συνολικά οι Κύπριοι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώνουν κάθε χρόνο 274 χιλιάδες ευρώ, υποστηρίζει η εφημερίδα “Πολίτης”. Και όλα αυτά για να χρηματοδοτείται η ομάδα των συμβούλων του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι τρεις εκ των οποίων υποστήριξαν με περισσό θράσος το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν καθυβρίζοντας όσους αντιστάθηκαν στην τουρκοποίηση της Κύπρου.

Σύμφωνα με την “Κ”, το φως της δημοσιότητας είδαν οι πολυσυζητημένες απολαβές των οκτώ συνεργατών και προσωπικών βοηθών του Προέδρου της Δημοκρατίας, θέμα το οποίο ήγειρε επισήμως το ΑΚΕΛ, ζητώντας στοιχεία από την προεδρία της Δημοκρατίας για τις προσλήψεις που έγιναν, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους που πλαισιώνουν τον Πρόεδρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή η Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαθέτει οκτώ βοηθούς, των οποίων η αντιμισθία καταβάλλεται από το κονδύλι της Προεδρίας. Ο κατάλογος που υποβλήθηκε στη Βουλή δεν καταγράφει τα ονόματα των συνεργατών του Προέδρου αλλά μόνον τα αρχικά τους, ωστόσο, από τα καθήκοντα που αναγράφονται στη λίστα, φωτογραφίζονται και τα πλήρη στοιχεία τους.

ÄÇÓÕ - 15ï ÐÁÃÊÕÐÑÉÏ ÅÊËÏÃÉÊÏ ÓÕÍÅÄÑÉÏ

Με βάση το κατάλογο που δημοσιεύει η “Κ”: Ο δημοσιογράφος Πάμπος Χαραλάμπους αμείβεται με το ποσό των 3.923,26 μηνιαίως, με καθήκοντα την «προετοιμασία ομιλιών, εξυπηρέτηση ΜΜΕ, ενημέρωση του Προέδρου για δημοσιεύματα και εκπομπές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τον Πρόεδρο».

Ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης αμείβεται με το ποσό των 3.650,02 με καθήκοντα των έρευνα και μελέτη θεμάτων που του αναθέτει ο Πρόεδρος. Ενημέρωση του Προέδρου για θέματα που αφορούν το Γραφείο Τύπου του Προέδρου.

Ο δημοσιογράφος Άντρος Μιχαηλίδης, αμείβεται με το ποσό των 3.376,79 και ασχολείται με κοινωνικά και ανθρωπιστικά θέματα.

Ο δημοσιογράφος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, αμείβεται με το ποσό των 2.993,30.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και τα στοιχεία για δύο προσωπικές βοηθούς του Προέδρου με μισθό 2.264,58 έκαστη και για άλλες δύο, η μία για το χειρισμό και προώθηση/επίλυση προβλημάτων πολιτών (μισθός 2.340,78) και η άλλη «για θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών» με αντιμισθία 2.041,49.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=137488

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: