Καυγάς Προεδρικού – ΑΚΕΛ για Καζαμία…




Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, λόγω συσσωρευμένων λαθών και παραλείψεων πέντε χρόνων, η απαίτηση του λαού για απόδοση ευθυνών και τιμωρία είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένη. Υπήρξε έγκλημα και πρέπει να υπάρξει τιμωρία. τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Πρόσθεσε και τα εξής: “Ας αφεθεί απερίσπαστη η Ερευνητική Επιτροπή να επιτελέσει το έργο που της ανατέθηκε. Η εμπειρογνωμοσύνη και η ακεραιότητα των μελών της εγγυώνται το αποτέλεσμα. Οσοι αμφισβητούν την Επιτροπή δίνουν την εντύπωση ότι δεν θέλουν την απόδοση ευθυνών και συνεπώς βρίσκονται σε διάσταση με το δημόσιο αίσθημα”.

Η δήλωση του ΑΚΕΛ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης δήλωσε ότι έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των πεπραγμένων της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία που αυτοϋπονομεύει την όποια αξιοπιστία της έχει απομείνει, πρόσθεσε η αντιμετώπιση του πρώην Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία χθες.

Σε διάσκεψη Τύπου ο κ. Λουκαϊδης είπε πως η Επιτροπή αντί να απευθύνει ερωτήματα που αφορούσαν πράξεις και ενέργειες του κ. Καζαμία όταν ήταν ο ίδιος Υπουργός, ζητούσε την υποκειμενική του άποψη για πράγματα με τα οποία δεν είχε καμιά προσωπική ανάμειξη.

«Ακόμη χειρότερα, με επιλεκτικό τρόπο απομόνωσε ένα ελάχιστο μέρος ενός μακρού διαλόγου μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και Κίκη Καζαμία στο Υπουργικό Συμβούλιο, για να αναδείξει ανύπαρκτες διαφωνίες μεταξύ των δύο προσώπων».

Ο κυπριακός λαός, είπε, παρακολουθώντας την εξελισσόμενη διαδικασία ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, «ολοένα και περισσότερο αίρει τις όποιες αμφιβολίες πιθανόν είχε ως προς τους προκαθορισμένους στόχους και επιδιώξεις της επιτροπής αλλά και ως προς το περιεχόμενο του πορίσματος που θα εκδώσει».

Είναι ηλίου φαεινότερο, κατά τον κ. Λουκαϊδη, ότι η διαδικασία μέχρι αυτή την ώρα αποτελεί μια πολιτική δίκη – παρωδία κατά της προηγούμενης κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, η Ερευνητική Επιτροπή σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με τις ευθύνες των τραπεζιτών και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ούτε και με όσους τους συγκάλυπταν πολιτικά, ισχυριζόμενοι ότι έχουμε τους καλύτερους τραπεζίτες στον κόσμο και ότι ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ήταν αναντικατάστατος.

«Την ώρα που η ερευνητική επιτροπή δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί έκανε αίτηση δανείου η Ομόνοια ή γιατί το ΔΗΚΟ παρέμεινε στην Κυβέρνηση, δεν φαίνεται να την ενδιαφέρει κάτω από ποιες προϋποθέσεις και με ποιού την ευθύνη έγινε η τεράστια επέκταση των Κυπριακών Τραπεζών στην ελληνική οικονομία», γεγονός που, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ, οδήγησε στο σημερινό της κατάντημα την κυπριακή οικονομία.

Πηγή: http://www.cna.org.cy/ – Γραφείο Τύπου ΑΚΕΛ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: