Η Ελλάδα έχασε μία σημαντική φωνή με το κλείσιμο της ΕΡΤ γράφει η εφημερίδα INDEPENDENT




Κύριο άρθρο της εφημερίδας INDEPENDENTEditorial: Greece has lost a crucial voice with the closure of ERT») αναφέρεται στις διιστάμενες απόψεις για την ΕΡΤ: για ορισμένους, μεταξύ αυτών για το προσωπικό της, αντιπροσώπευε ένα μέσο διαβίωσης και μία εν γένει αξιόπιστη και ανεξάρτητη φωνή. Για άλλους, συνιστούσε έναν οργανισμό, με υπερβολικά μεγάλο αριθμό διορισμένων, που διέπονταν από περιοριστικές πρακτικές και νεποτισμό και επίμονα αντιδρούσε στη μεταρρύθμιση.

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αρνηθεί ότι, το συνοπτικό κλείσιμό του την τρέχουσα εβδομάδα, συνιστά άκομψο κυβερνητικό παρεμβατισμό. Αν η πρόθεση της παρέμβασης ήταν να πείσει τους πιστωτές για τη δέσμευση της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, σίγουρα υπήρχαν καλύτεροι τρόποι, με το ίδιο αποτέλεσμα. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε τη λειτουργία νέου φορέα έως το Σεπτέμβριο και πρέπει να υποχρεωθεί να τηρήσει το λόγο του. Ένας ανεξάρτητος ραδιοτηλεοπτικός φορέας είναι περισσότερο απαραίτητος εν καιρώ κρίσης, και τέτοιον διάγει σήμερα η Ελλάδα.

http://www.independent.co.uk/voices/editorials/editorial-greece-has-lost-a-crucial-voice-with-the-closure-of-ert-8657933.html?origin=internalSearch

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ EBU ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ο Γενικός Διευθυντης του BBC, Tony Hall, συνυπογράφει την έγγραφη διαμαρτυρία 50 ευρωπαϊκών σταθμών υπό την EBU, που απευθύνεται στην ελληνική κυβέρνηση και ζητά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα της GUARDIANERT: BBC Director Calls on Greek Government to Reopen Broadcaster»).

Ο Tony Hall χαρακτήρισε το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ ως ‘μη δημοκρατικό και μη επαγγελματικό’. Μεταξύ των όσων υπέγραψαν την διαμαρτυρία βρίσκονται οι επικεφαλής της γερμανικής, γαλλικής, ελβετικής, δανέζικης, ισπανικής και ιταλικής τηλεόρασης, που επισημαίνουν στον ΠΘ ότι ‘τα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης και η ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών’.

Η EBU διασφάλισε την αναμετάδοση της εκπομπής της ΝΕΤ στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο μέσω τριών δορυφόρων. Επιπλέον, έκανε έκκληση στον πρόεδρο της Επιτροπής, José Manuel Barroso, να παρέμβει στην κρίση που επαπειλεί να ανατρέψει την νέα ελληνική κυβέρνηση.

http://www.guardian.co.uk/media/2013/jun/13/ert-shutdown-bbc-government-reopen?INTCMP=SRCH

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: