Βαριές οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής πολιτικής της Τρόικα στην Ελλάδα




Στις σκληρές επιπτώσεις της δημοσιονομικής πολιτικής της τρόϊκας στην Ελλάδα επικεντρώνεται ο Robert Prasch, καθηγητής οικονομικών στο Midllebury College σε άρθρο του στη διαδικτυακή HUFFINGTON POST, με τίτλο «All We Are Saying Is Give Greece a Chance».

Μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος υποστηρίζει ότι η Νότια Ευρώπη θυσιάζει μια γενιά νέων εργαζομένων για χάρη των πολιτικών λιτότητας της ΕΕ και παρόλο που η τρόϊκα έχει δίκιο ως προς τη φύση των δημοσιονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα, ωστόσο συνεχίζει –λανθασμένα-  να υποστηρίζει ότι οι δράσεις της ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας.

Ολοκληρώνοντας, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι ο ελληνικός λαός δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τη συνεχιζόμενη συστημική καταστροφή της καθημερινής του ζωής, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα της τρόϊκας όχι μόνο δεν βοηθά την ελληνική οικονομία, αλλά είναι επικίνδυνο και από πολιτικής πλευράς, διότι αναγκάζει τους πολίτες να αναζητήσουν λύση σε ακραίες πολιτικές επιλογές, όπως στη Χρυσή Αυγή.

http://www.huffingtonpost.com/robert-e-prasch/all-we-are-saying-is-give_1_b_3463261.html?utm_hp_ref=greece

ΔΝΤ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας, o Ian Talley σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «IMF Looking to Avoid Mistakes Made With Greece», επισημαίνει ότι το ΔΝΤ ετοιμάζεται να αρχίσει τη παράδοση μαθημάτων μέσω διαδικτύου σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και τραπεζίτες ανά τον κόσμο, με στόχο την αποφυγή παρόμοιων λαθών όπως αυτά που διέπραξε στην περίπτωση της ελληνικής διάσωσης.

Το εν λόγω πρόγραμμα που κατ΄ουσίαν θα συνιστά διεύρυνση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, θα εφαρμόζεται από το Ταμείο από κοινού με την EdX, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ίδρυσαν  το Πανεπιστήμιο του Harvard και το MIT, σε μια προσπάθειά τους να εξελίξουν την εκπαίδευση με «πρωτοποριακές τεχνολογίες και καινοτόμο έρευνα σε μια πλατφόρμα με λογισμικό ανοικτού κώδικα». Όπως διευκρινίζεται στο δημοσίευμα, τα δύο πρώτα πιλοτικά μαθήματα του ΔΝΤ θα έχουν ως θέμα τον ακριβή υπολογισμό χρέους και την ανάπτυξη υγιών χρηματοπιστωτικών συστημάτων. Επιπλέον, το ελληνικό δανειακό πρόγραμμα θα προσφέρει στους σπουδαστές πολύτιμη γνώση ως προς τις δυσκολίες εξισορρόπησης  των θεωρητικών πρακτικών με την πολιτική πραγματικότητα των υπό διαχείριση οικονομιών.

http://blogs.wsj.com/economics/2013/06/19/imf-looking-to-avoid-mistakes-made-with-greece/?KEYWORDS=Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: