Αιχμές εισαγγελέα Κληρίδη για πιέσεις Καρογιάν




Αιχμές για τις πολιτικές πιέσεις που δέχθηκε να ανοίξει ποινική υπόθεση στην περίπτωση της Uniastrum άφησε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου. Ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι αποφάσισε να προχωρήσει στη διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων που πιθανόν να προκύπτουν από την εξαγορά της ρωσικής τράπεζας Uniastrum από την Τράπεζα Κύπρου, μετά την επιστολή που του απέστειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν και με την οποία τον καλεί να προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο κ. Κληρίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι με βάση τα ευρήματα της έκθεσης της Alvarez & Marsal σε σχέση με τη συγκεκριμένη εξαγορά δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα.

Ωστόσο, πρόσθεσε, ο κ. Καρογιάν στην επιστολή του αφήνει σαφείς υπόνοιες για τη διάπραξη συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων με αποτέλεσμα να πέφτει πάνω του, όπως χαρακτηριστικά είπε, το βάρος της διερεύνησης αυτών των αδικημάτων.

«Αυτό το βάρος δεν μπορούσα να το αποσείσω», είπε, και επεσήμανε ότι «έχουμε όλοι μια αξιοπρέπεια και πρέπει μερικές φορές να την υπερασπιζόμαστε όσο και αν αναγκαζόμαστε να παραβιάζουμε κάποιες σκέψεις τις οποίες θα θεωρούσαμε ορθότερες».

Θα ήταν πιο ορθό, σημείωσε, να αφεθεί η ερευνητική επιτροπή να ολοκληρώσει απερίσπαστα το έργο της επειδή, όπως εξήγησε, οι παράλληλες έρευνες, ακόμα και από θεσμοθετημένα όργανα, δεν βοηθούν στη διερεύνηση μιας υπόθεσης.

Πηγή: Stockwatch

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: