Αβραμόπουλος και άλλοι υπουργοί υποστηρίζουν τον Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ




Ως ένα ξεπερασμένο μοντέλο λειτουργίας και διαχείρισης, χαρακτήρισε την ΕΡΤ, σε δήλωση του ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην παθογένια του δημοσίου τομέα, ως τον βασικότερο παράγοντα που συνέβαλε στην οικονομική κρίση και για τον οποίο όπως είπε απαιτείται εξυγίανση, μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ στην Αθήνα, Αλεξάνδρα Φωτάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο «από αυτήν την απόφαση, δεν μπορεί να εξαιρεθεί η ΕΡΤ, η οποία από μόνη της και όχι μόνο με ευθύνη του προσωπικού της, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός ξεπερασμένου μοντέλου λειτουργίας και διαχείρισης».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπεραμύνθηκε της εξυγίανσης της δημόσιας τηλεόρασης, λέγοντας ότι «θα την καταστήσει πιο λειτουργική και πιο ανταγωνιστική», λέγοντας ότι «στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλίες και μόλις χθες ο Πρωθυπουργός έκανε ένα γενναίο και σημαντικό βήμα συνάντησης με τους άλλους πολιτικούς Αρχηγούς, από τους οποίους αναμένεται μια αντίστοιχη στάση ευθύνης».

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι «οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε μία ασύμμετρη ζημιά που θα βλάψει τη συλλογική προσπάθεια όλων να βγει η Ελλάδα από την κρίση, να προστατεύσουμε τα θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει η συνεργασία των τριών κομμάτων και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός». Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι «την στιγμή αυτή προέχει η ενότητα, η σύνεση και η διορατικότητα».

Ενας μετά τον άλλο όλοι οι υπουργοί

Μπαράζ δηλώσεων υπέρ της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ από Υπουργούς της κυβέρνησης καταγράφηκε, χθες το απόγευμα. 

Σε όλες τις δηλώσεις υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα για ριζικές τομές και μεταρρυθμίσεις και για σκληρές αλλά χρήσιμες αποφάσεις όπως ήταν η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, η οποία είχε ως στόχο τη σύσταση ενός νέου φορέα σύγχρονης πραγματικά δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, απαλλαγμένης από το βάρος των σκανδάλων και των προνομίων.

Επίσης, στις δηλώσεις σημειώνεται ότι το  κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί δείγμα γραφής προς τους πολίτες ως προς την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις και να «συγκρουστεί με τις συντεχνίες» προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, ευέλικτο και αξιοκρατικό και μικρότερο κράτος. 

Δηλώσεις με αυτό το περιεχόμενο εξέδωσαν οι κ.κ. Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Θανάσης Σκορδάς, ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Κωστής Μουσουρούλης, ο Υπουργός Παιδείας, κ.Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Νίκος Δένδιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Σταύρος Καλαφάτης, η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Επίσης σχετικές γραπτές δηλώσεις έγιναν από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», κ. Γιάννη Μιχελάκη, και από την Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άννα Ασημακοπούλου.

Πηγή:  http://www.cna.org.cy

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: