Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στο ΑΚΕΛ
Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος επισκέφθηκε τα γραφεία του ΑΚΕΛ και είχε μακρά συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του κόμματος Άντρο Κυπριανού. Μετά τη συνάντηση και οι δύο δήλωσαν ότι είναι η πρώτη φορά που προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου επισκέπτεται τα γραφεία του ΑΚΕΛ και επεσήμαναν ότι για το λόγο αυτό «η επίσκεψη ενέχει ιδιαίτερο συμβολισμό».

Επίσης, τόνισαν ότι οι δύσκολοι καιροί που διέρχεται η Κύπρος, επιβάλλουν τη συνεργασία όλων για να βοηθηθεί ο λαός της.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν η οικονομική κρίση.  Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο ‘Αντρος Κυπριανού συμφώνησαν στη  λήψη μέτρων έγκαιρης αντιμετώπισης για  να αποφευχθούν εκποιήσεις περιουσίας και κυρίως της πρώτης κατοικίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε  ότι η Εκκλησία είναι έτοιμη για να βοηθήσει το λαό, αλλά, όπως σημείωσε, αυτό δεν αρκεί και χρειάζεται να υπάρξει προγραμματισμός και κινητοποίηση κράτους και κομμάτων.

Ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε  ότι, παρά τις διαφωνίες ΑΚΕΛ-Εκκλησίας, και τα δυο μέρη γνωρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία, για να στηριχθεί ο λαός.

Πηγή: ΑΡΗΣ ΒΙΚΕΤΟΣ – ΑΠΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: