Οταν ο Βίκτωρας πλακώνεται με το ΑΚΕΛ για το ποιός έκανε μεγαλύτερη ζημιά στην Κύπρο
Λευκωσία: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πέτυχε τη συζήτηση στα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΕ, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην εφαρμογή του Μνημονίου, κυρίως στον τραπεζικό τομέα», υποστήριξε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπαδόπουλος είπε:

“Με έκπληξη ακούμε κριτική από το ΑΚΕΛ για κομματικούς διορισμούς και μεταθέσεις από αυτήν την Κυβέρνηση και για ασυνέπεια λόγων και πράξεων από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Δυστυχώς για το ΑΚΕΛ, ευτυχώς για τον κυπριακό λαό είναι νωπή στη μνήμη η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ-Χριστόφια, όταν μέχρι και την τελευταία ώρα βόλευαν σε κάθε θέση μικρή ή μεγάλη, κομματικούς. Η Κυβέρνηση δεν έχει φακελωμένους τους πολίτες για να ξέρει το ιστορικό τους και τις πεποιθήσεις τους. Φαίνεται ότι το ΑΚΕΛ και η επαγρύπνησή του έχει τους πάντες καταχωρημένους και χαρακτηρισμένους, όπως φάνηκε από λίστες για τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών που διέρρευσαν κατά λάθος. Φαίνεται ακόμη ότι όποια αναδιάρθρωση επιχειρείται στη Δημόσια Υπηρεσία με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της φοβίζει το ΑΚΕΛ ότι θα χαλάσει την κομματοκρατία που έκτισε τα τελευταία πέντε χρόνια». 

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε:

“Αναφορικά με την κριτική που ασκεί το ΑΚΕΛ για την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η απάντηση είναι απλή: «Ναι πέτυχε τη συζήτηση στα αρμόδια θεσμικά όργανα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην εφαρμογή του Μνημονίου, κυρίως στον τραπεζικό τομέα. Ουδέποτε είπαμε ότι ζητούμε αλλαγή της συμφωνίας, αλλά πρακτικές λύσεις των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε στην πορεία εφαρμογής του Μνημονίου. Δεν υπάρχει άλλη οδός εξόδου από το Μνημόνιο παρά τη γρήγορη και πιστή εφαρμογή του. Οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για έξοδο από το Μνημόνιο και τη ζώνη του ευρώ με παραδοχή του ιδίου του Γενικού του Γραμματέα δεν εγκρίνονται από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και του λαού.  Καμιά αξιόπιστη λύση για το πού θα βρούμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για να μη χρεοκοπήσουμε δεν έχουμε ακούσει από το ΑΚΕΛ. Αφού είχαν τις λύσεις γιατί δεν τις εφάρμοσαν και άφησαν τη χώρα να φτάσει σε αυτήν την πρωτοφανή οικονομική τραγωδία; Διερωτόμαστε πότε δικαιώθηκε δηλαδή το ΑΚΕΛ;  Όταν καλούσε την Τρόικα ύστερα από απραξία δύο χρόνων και 21 υποβαθμίσεις της οικονομίας μας; Ή όταν η Λαϊκή Τράπεζα με παραδοχή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας φορτωνόταν 9½ δισεκατομμύρια ELA για να περάσουν οι εκλογές;».

Αντίθετα από επιθυμητά αποτελέσματα έφερε η επιστολή Αναστασιάδη, εκτιμά το ΑΚΕΛ

Έκπληξη εκφράζει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι η επιστολή του προέδρου Αναστασιάδη προς την ΕΕ έχει επιφέρει θετικό αποτέλεσμα. Ο κ. Κατσουρίδης διατυπώνει μάλιστα την άποψη ότι η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από το ζητούμενο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις δημόσιες τοποθετήσεις αξιωματούχων της ΕΕ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Κατσουρίδης ανέφερε ότι σειρά από δημόσιες τοποθετήσεις αξιωματούχων της ΕΕ, με αποκορύφωμα τις προχθεσινές δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ένα μήνυμα μεταδίδουν: αφήστε κατά μέρος τις αιτιάσεις και τα προσκόμματα και εφαρμόστε άμεσα και μέχρι το τελευταίο γιώτα το μνημόνιο.

«Αν κατάφερε να αναδείξει κάτι η επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη ήταν την επιμονή των Ευρωπαίων στο απαράδεκτο μνημόνιο που έχουν επιβάλει στον κυπριακό λαό, στο οποίο συναίνεσε η Κυβέρνηση και να αποκαλύψει ταυτόχρονα πόσο θεατρινίστικες ήταν δηλώσεις που έγιναν πριν τη δημοσιοποίηση της επιστολής από Ευρωπαίους αξιωματούχους στο πνεύμα ότι τάχα περίπου μας αδίκησαν και έκαναν λάθος», ανέφερε ο κ. Κατσουρίδης.

Την ίδια ώρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ διατύπωσε την άποψη ότι τα εκτελεστικά όργανα της ΕΕ παραμένουν προσκολλημένα στην ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας, η οποία καταδικάζει εκατομμύρια ανθρώπων στην ανέχεια.

Καταλήγοντας ο κ. Κατσουρίδης αναφέρει ότι η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας αποδεικνύει την αδυναμία εφαρμογής του συγκεκριμένου μνημονίου, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του ΑΚΕΛ και άλλων πολιτικών δυνάμεων και προσωπικοτήτων ότι εντός μνημονίου δεν υπάρχει διέξοδος.

Πηγή: www.philenews.com

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: