Τρία «Οχι» και ένα «Ναι» για τον Ακη




Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

Η πτώση του Ακη Τσοχατζόπουλου και η εικόνα του να μεταφέρεται με χειροπέδες στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για όλους εμάς που ζήσαμε τη μεταπολίτευση, την «αλλαγή», τον «εκσυγχρονισμό», την «επανίδρυση», προκαλεί σοκ και μια είδους συμπόνια, πριν μετατραπεί σε οργή.

Ο Ακης δεν ήταν τυχαίος πολιτικός και τελικά καθόλου τυχαία δεν ήταν η κατάληξή του και με αυτό το πρίσμα πρέπει να γίνει η αξιολόγηση των όσων λέει και των μηνυμάτων που στέλνει?

Ο πρώην υπουργός έχει ένα μεγάλο δίκιο όταν ζητά την απελευθέρωση της συζύγου του. Η Δημοκρατία μας δεν πρέπει να είναι εξοντωτική ούτε εκδικητική. Η κ. Σταμάτη με μια μεγάλη εγγύηση θα μπορούσε να είναι έξω και να φροντίζει το ανήλικο παιδί της που στερείται ήδη τον πατέρα του.

Ο Ακης δηλώνει ότι δεν μπορεί να είναι αυτός το εξιλαστήριο θύμα που θα πληρώσει όλες τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης. Σωστό και αυτό, αλλά καθόλου δεν σημαίνει ότι αυτή μπορεί να είναι η απόδειξη της αθωότητάς του. Το ότι δεν έχει (ακόμη) οδηγηθεί άλλος στη φυλακή είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να επικριθούν η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη, αλλά δεν μπορεί να δώσει αμνηστία στον Ακη.

Ο Ακης δηλώνει ότι δεν πήρε μόνος του τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά ή τις αποκρατικοποιήσεις για τις οποίες υπάρχουν βάσιμες υποψίες για μίζες.

Οτι τα στρατιωτικά συμβούλια και οι επιτροπές πρότειναν, ο υπουργός ενέκρινε και το υπουργικό συμβούλιο και το ΚΥΣΕΑ αποφάσιζαν.

Ομως, αν δεν απατώμαι, η συγκεκριμένη δίκη που άρχισε τη Δευτέρα δεν αφορά τη διαδικασία αγοράς Υποβρυχίων και TOR-M1.

Αυτό που ερευνάται είναι η διακίνηση μαύρου χρήματος από ένα δαιδαλώδες σύστημα offshores εταιρειών που συνδέουν όλο τον περίγυρο του Ακη. Και έναν πρώην υπουργό που δεν έχει δυνατότητα να δικαιολογήσει τον «προκλητικό» κατά πολλούς τρόπο ζωής του.

Ο Ακης όμως πιο πολύ από όλα δεν δικαιούται να ομιλεί γιατί απογοήτευσε πολλούς Ελληνες. Οταν εκείνοι άκουγαν τα ωραία κηρύγματα περί «Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος», περί «αμυντικής θωράκισης της χώρας» και κάποιοι από πίσω κουβάλαγαν τα τσουβάλια με τις μίζες?

Και γι’ αυτό σκέφτεσαι εάν για τον Ακη τελικά η μεγαλύτερη τιμωρία δεν θα ήταν στον Κορυδαλλό αλλά έξω, να ζει με τη σύνταξή του και να κοιτάζει στα μάτια τον κόσμο που κορόιδεψε και απογοήτευσε…

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=28415&subid=2&pubid=63818730

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: