Το American-Hellenic Chamber of Commerce διαφημίζει ομιλία του κ. Σαμαρά στο Πλάζα της Νέας Υόρκης




Αν πιστέψουμε το American-Hellenic Chamber of Commerce, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και δύο υφυπουργοί, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο κ. Νότης Μηταράκης, θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν σε εκδηλώσεις ελληνικού ενδιαφέροντος, στις 5 και 6 Ιουνίου στο περίφημο ξενοδοχείο Πλάζα της Νέας Υόρκης. Η ομιλία του κ. Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στη διάρκεια δείπνου, υποστηρίζουν οι οργανωτές, στο πλαίσιο του δεύτερου Greek Investment Forum.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mignatiou,com οι οργανωτές του συνεδρίου διαφημίζουν την παρουσία του πρωθυπουργού και των συνεργατών του, και ενώ η επίσκεψη του κ. Αντώνη Σαμαρά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ακυρωθεί. Στο συνέδριο του American Jewish Committee στην Ουάσιγκτον θα τον αντικαταστήσει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος -κατά πάσα πιθανότητα- θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, αν και δεν έχει καθοριστεί ακόμα η συνάντηση. Ο κ. Αβραμόπουλος έχει προσκαλέσει τον κ. Κέρι να επισκεφθεί την Αθήνα και δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί και αυτό το μήνα.

Το American Hellenic Chamber of Commerce είχε διοργανωσει και πέρυσι εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, η οποία στέφθηκε με αποτυχία. Στην εκδήλωση εκείνη, το πρώτο Greek Investment Forum, είχε λάβει μέρος η υπουργός Τουρισμού και ο κ. Μηταράκης, οι οποίοι δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από την οργάνωση του περυσινού συνεδρίου. Οι οργανωτές της εκδήλωσης, αν και δεν την αναφέρουν στο πρόγραμμα, διαρρέουν ότι η κ. Κεφαλογιάννη θα συμμετέχει και εφέτος. Το εν λόγω συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Χρηματστήριο της Αθηνας.

Ανάμεσα στους ομιλητές αναφέρονται οι: Σωκράτης Λαζαρίδης, Γιάννος Γραμματίδης, Ντάνιελ Αντονούτσι, Γκίκας Χαρδούβελλης, Γιώργος Ζανιάς, Βασίλης Αντωνιάδης, Μιχαήλ Χατζηπαύλου, Στέφανος Ησαίας, Νικήτας Θεοφιλόπουλος, Πυθαγόρας Παπαδημητρίου, και άλλοι οικονομικοί παράγοντες που δεν αναφέρονται τα ονόματά τους.

Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά ακυρώθηκε όταν οι Ελληνες αρμόδιοι απέτυχαν να “κλείσουν” συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα ο οποίος “έιχε γεμάτο πρόγραμμα”. Γίνονται προσπάθειες να πραγματοποποιηθεί η επίσκεψη τον ερχόμενο Ιούλιο ή τον Οκτώβριο.

Φωτογραφία: Γραφείο Πρωθυπουργού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: