Τα ομόλογα του Stephen Louis Wozny, που θα …”σώσουν” Ελλάδα και Κύπρο




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Οι κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας, πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το «φαινόμενο Σώρρας», όσο φαιδρό και αν φαίνεται. Και πιστέψτε με ότι είναι φαιδρό αλλά την ίδια στιγμή είναι και επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα της Κύπρου και της Ελλάδας… Εδώ και δύο περίπου χρόνια, ο κ. Αρτέμιος Σώρρας, μόνιμος κάτοικος Πάτρας, εμφανίστηκε ως ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ στην Αστόρια, όπου διαμένουν πολλοί Ελληνοαμερικανοί. Στην πλειοψηφία τους, είναι άνθρωποι απλοί, σκληρά εργαζόμενοι και υπερήφανοι για την πρώτη τους πατρίδα. Παρέσυρε μερικούς αφελείς ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ομογενείς, ισχυριζόμενος ότι διαθέτει ομόλογα αξίας τρισεκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία ανακοίνωσε ότι θα σώσει την Ελλάδα και την Κύπρο από την πτώχευση.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει ούτε μία απόδειξη ότι διαθέτει όλα αυτά τα …τρισεκατομμύρια. Όμως, συνεχίζει ένα παιγνίδι παραπληροφόρησης παρασύροντας απλούς ανθρώπους, οι οποίοι δικαιολογημένα αναρωτήθηκαν, για ποιό λόγο -αφού δεν παρουσιάζει τα χρήματα που ισχυρίζεται ότι διαθέτει- οι δύο κυβερνήσεις δεν καταγγέλλουν τον «ψευτόμαγκα» Σώρρα, που βρίζει με πεζοδρομιακούς χαρακτηρισμούς όσους τον αμφισβητούν. Σε μία συνέντευξη σε ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Ομογένειας, πριν μερικούς μήνες, φώναζε ως να είχε μόλις βγει από το …Δαφνί, ότι «γίνεται της π……νας», επειδή πίστευε εκείνη ακριβώς τη στιγμή ότι όλη η ανθρωπότητα ασχολείται με την αφεντιά του. Από τον Ομπάμα και τον Πούτιν, μέχρι τον Σαμαρά και τον Χριστόφια.

Ο εν λόγω κύριος, και η χούφτα των ανθρώπων που τον ακολουθούν, σκαρφίστηκαν ένα κόλπο για να τα οικονομήσουν εις βάρος των λαών της Ελλάδας και της Κύπρου: Ισχυρίζονται ότι προσφέρουν ομόλογα πολλών δισεκατομμυρίων, τα οποία οι δύο χώρες θα …λάβουν σε μερικά χρόνια, με ένα ασήμαντο επιτόκιο, το οποίο όμως υπολογίζεται ότι θα τους αποδώσει ένα με τρία δισεκατομμύρια, τα οποία απαιτούν από τη Λευκωσία και την Αθήνα ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ. Θα δώσουν στην Κύπρο και την Ελλάδα χαρτιά χωρίς αντίκρισμα, και θα πάρουν το φρέσκο χρήμα από τις δύο χώρες. Ξέρω τί σκέφτεστε αγαπητοί αναγνώστες. Αυτό ακριβώς είναι ο εκ Πάτρας «επενδυτής» και  οι συνεργάτες του. Ούτε λεφτά έχει, εάν δε τον γυρίσετε ανάποδα, δεν θα πέσει από τη τσέπη του ούτε ένα ευρώ. Με λίγα λόγια «δεν έχει μία» ούτε για τσιγάρα.

Ένας γιατρός, ο Λευτέρης Ρήνος και ένας επιχειρηματίας, ο Γιώργος Γιαλτουρίδης, ερεύνησαν το θέμα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκδότης των χρεογράφων που έχει στα χέρια του ο κ. Σώρρας, είναι ο Stephen Louis Wozny, ένας πρώην δικηγόρος στην Ουάσιγκτον, ο οποίος διαγράφηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο της πολιτείας, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο ζήτησε και τη ψυχιατρική του εξέταση.

Υποστηρίζουν με αποδείξεις ότι τα χρεόγραφα τα οποία διακινεί ο κ. Σώρρας είναι άχρηστα, χωρίς καμία αξία και στηρίζονται στις ακάλυπτες συναλλαγματικές που δημιούργησε ο Wozny, στηριζόμενος σε θεωρίες συνωμοσίας.  Γι’ αυτό ο «πονηρός» Σώρρας δεν δείχνει τα πλαστά ομόλογα ή ΙΒΟΕ που κατέχει διότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει αναφέρει ότι όλα τα ΙΒΟΕ που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πλαστά. Ήδη υπάρχουν ιδιώτες σε άλλα κράτη που βρίσκονται στη φυλακή γιατί είχαν στην κατοχή τους αυτά τα πλαστά ομόλογα. Έτσι ο «ιδιοφυής» Σώρρας όταν του ζητείται να δείξει αυτά τα ομόλογα αναφέρει ότι βρίσκονται σε μια θυρίδα τράπεζας του Καναδά και μπορούν να τα δουν μόνο κράτη που έχουν ήδη υπογράψει μια συμφωνία μαζί του. Η Πάτρα, σίγουρα, δεν έχει γεννήσει πιο …έξυπνο τέκνον!

Όσοι πολιτικοί στην Κύπρο και την Ελλάδα στηρίζουν τον …τρισεκατομμυριούχο «επενδυτή» είναι συνένοχοι. Και δεν χωρούν δικαιολογίες ότι εξαπατήθηκαν από τον κ. Σώρρα. Ειδικά ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, που τους εξυπηρέτησε και διευθέτησε τις συναντήσεις του απένταρου «επενδυτή» και των συνεργατών του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και άλλους πολιτικούς, πρέπει να απολογηθεί στο λαό. Διότι βοήθησε στον αποπροσανατολισμό και την παραπληροφόρηση των πολιτών. Πολύ ορθά απάντησε ο κ. Αναστασιάδης στην εκπρόσωπο του κ. Σώρρα, πως για να τον πιστέψει ότι διαθέτει τα τρισεκατομμύρια πρέπει να αγοράσει ομόλογα ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Ο Πατρινός «επενδυτής» πρέπει να παρατήσει τα μασκαραλίκια και να σταματήσει να προσφέρει φρούδες ελπίδες στους Έλληνες και τους Ελληνοκύπριους. Αρκετά κράτησε το παραμύθι του. Έφτασε η ώρα να ασχοληθούν μαζί του οι εισαγγελείς και οι δικαστές…

Δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: