Ρόμπελ Φίλιππος λέγεται ο τρίτος ύποπτος, που βοήθησε τον Τζοχάρ




Οι αστυνομικές αρχές της Βοστώνης κατηγόρησαν και τρίτο φοιτητή, τον Ρόμπελ Φίλιππος, για ψευδή κατάθεση μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, στο σημείο τερματισμού του Μαραθωνίου της πόλης. Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο ο Ρόμπελ Φίλιππος κατάγεται από την Αιθιοπία.

Οπως είναι γνωστό, το FBI και η αστυνομία ταυτοποίησαν και κατηγόρησαν τρεις νεαρούς, φίλους του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, για παρακώλυση των ερευνών αναφορικά με τη διαλεύκανση της υπόθεσης των βομβιστικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με τα δικόγραφα και την εφημερίδα Boston Globe, οι συλληφθέντες είναι τρεις φοιτητές που σχετίζονταν με τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ,  και θεωρείται πως τον έχουν βοηθήσει μετά τις επιθέσεις της 15ης Απριλίου. Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν επί 10 ημέρες και θεωρείται ότι βοήθησαν τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ να πάρει κάποια από τα πράγματά του από το δωμάτιό του στην πανεπιστημιούπολη αμέσως μετά τις επιθέσεις.

Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για συνωμοσία προκειμένου να παρακωλύσουν το έργο της δικαιοσύνης κατά δύο ανδρών, του Αζαμάτ Ταζαγιάκοφ και του Ντίας Καντιρμπάγεφ, οι οποίοι πέταξαν ένα σακκίδιο πλάτης που περιείχε πυροτεχνήματα και έναν φορητό υπολογιστή, που ανήκαν στον Τζοχάρ Τσαρνάεφ, τον έναν από τους δύο αδελφούς που θεωρούνται ύποπτοι για την επίθεση στον μαραθώνιο στις 15 Απριλίου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: