Ο Ομπάμα αναζητεί στοιχεία για τα χημικά…




Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, μίλησε χθες εκ νέου για ενδείξεις σε σχέση με την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων από την συριακή κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν αποδεικτικά στοιχεία που να πιστοποιούν τις εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών (THE WASHINGTON TIMES «Obama further amends ‘red line’ words on Syria chemical attacks»).

Η αμερικανική κοινή γνώμη παραμένει επιφυλακτική έναντι μιας νέας αμερικανικής στρατιωτικής εμπλοκής στη Μέση Ανατολή, μολονότι μια επαλήθευση χρήσης χημικών όπλων θα σήμαινε την παραβίαση της κόκκινης γραμμής που έχει θέσει ο πρόεδρος Ομπάμα, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πιο ενεργή στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία.

http://www.washingtontimes.com/news/2013/may/7/obama-says-chemical-use-syria-only-perceived/

Αντικρουόμενες παραμένουν ωστόσο οι εκτιμήσεις για την στάση που πρέπει να κρατήσουν οι ΗΠΑ έναντι της εμφύλιας διαμάχης στη Συρία, καθώς άρθρο γνώμης της Katrina vanden Heuvel στην WASHINGTON POST («Diplomacy is better than military action in Syria») προκρίνει την εξεύρεση διπλωματικής λύσης με την συνεργασία διαφόρων παραγόντων, όπως της Ρωσίας, της Κίνας, ακόμη και του Ιράν.

Αντίθετα κύριο άρθρο του BLOOMBERG («Israeli Attacks Show Why Obama Must Step Up In Syria») ζητά την στρατιωτική ενίσχυση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στη Συρία, αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο μιας αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης.

http://www.washingtonpost.com/opinions/diplomacy-is-better-than-military-action-in-syria/2013/05/07/9cb3fe34-b664-11e2-b94c-b684dda07add_story.html

http://www.bloomberg.com/news/2013-05-06/israeli-attacks-show-why-obama-must-step-up-in-syria.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: