Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα Αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.  Ιερώνυμος Β΄ θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτωρ της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης κατά την διάρκεια της τελετής αποφοιτήσεως, το Σάββατο 18 Μαΐου 2013.

Την προηγουμένη ημέρα, 17 Μαΐου το εσπέρας, ο Μακαριώτατος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής. Στη συνέχεια θα παρατεθεί προς τιμήν του επίσημο δείπνο.

Το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου, και μετά την Θεία Λειτουργία, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή της αποφοιτήσεως κατά την διάρκεια της οποίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτωρ Θεολογίας. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη.

Την Κυριακή 19 Μαΐου το πρωί θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος της Νέας Υόρκης.  Το ίδιο βράδυ θα δοθεί ειδική συναυλία της Βυζαντινής Χορωδίας και της Χορωδίας Νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής προς τιμήν του Μακαριωτάτου.

Την Δευτέρα 20 Μαΐου, ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και το Ελληνοαμερικανικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστορίας.

Την Τρίτη 21 Μαΐου, εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα τελέσουν Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Brooklyn της Νέας Υόρκης επ’ ευκαιρία του εορτασμού της εκατονταετηρίδος του Ναού.

http://www.greeknewsonline.com/?p=25919

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: