Οι Ελληνες και Κύπριοι πλούσιοι εξαφανίστηκαν και δεν βοηθούν τις πατρίδες τους




Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος πραγματοποίησε επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες (σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη), μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και έγκριση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, επειδή η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υπάγεται στο Πατριαρχείο. Στη Βοστώνη, αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ Θεολογίας από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.

Ο κ. Ιερώνυμος κέρδισε την Ομογένεια με τη σεμνότητα και τον ήπιο, συγκροτημένο λόγο του. Μιλώντας την περασμένη Κυριακή στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας, στο Μανχάταν, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε στη «συγκινητική και συμβολική προσφορά» μιας ηλικιωμένης χήρας στην Κύπρο, η οποία έχασε δυο παιδιά στον πόλεμο.

Η γυναίκα αυτή, όπως είπε ο Έλληνας Ιεράρχης, τού τηλεφώνησε και του είπε ότι δεν είχε λεφτά, αλλά θα πουλούσε ένα σετ μαχαιροπήρουνα που αποτελούσε οικογενειακό κειμήλιο και θα του έστελνε τα χρήματα για τους φτωχούς της Αθήνας. Έτσι και έγινε, στέλνοντάς του ένα μικρό σχετικά ποσό, το οποίο στην ουσία αντιστοιχούσε με τα εκατομμύρια που θα μπορούσαν να προσφέρουν κάποιοι εφοπλιστές, τραπεζίτες και μεγαλοεπιχειρηματίες, εκ των οποίων πολλοί έχουν κατακλέψει την Κύπρο και την Ελλάδα.

Αλλά, αν η πατρίδα μας άντεξε στον χρόνο είναι γιατί ακόμη υπάρχει τούτο το καθάριο μέτωπο του αγνού κόσμου της Κύπρου. Με ευλάβεια τής φιλούμε το χέρι. Στο πρόσωπό της αντικατοπτρίζεται η αξεπέραστη γενιά της ανθρωπιάς.

ΠΑΝ.ΠΑΝ.http://www.philenews.com/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: