Οι Αμερικανοί “χορεύουν” γύρω από την ιδέα εξοπλισμού των αντιπάλων του Ασαντ




“Τρώγονται” οι Αμερικανοί με την ιδέα του στρατιωτικού εξοπλισμού των αντιπάλων του Προέδρου της Συρίας Ασαντ. Η πρώτη νύξη έγινε σε ανώτατο επίπεδο με την ανακοίνωση ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, χωρίς όμως να αποδεικνύεται με ατράνταχτα στοιχεία.

Χθες, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ “χόρεψε” ξανά γύρω από την ιδέα, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα Ομπάμα επανεξετάζει την απόφαση της να μην δοθούν όπλα στους Σύρους αντάρτες, αλλά δεν έχει λάβει μια τελική απόφαση.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με το Βρετανό ομόλογό του, Φίλιπ Χάμοντ, ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ξανασκέφτεται τον εξοπλισμό των ανταρτών. Ο Χέιγκελ απάντησε: “Ναι”, για να δεχθεί νέα μονολεκτική ερώτηση: Γιατί; Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας απάντησε: “Κοιτάς και ξανασκέφτεσαι όλες τις επιλογές. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνεις ή ότι θα το κάνεις”.

Οι δηλώσεις του κ. Χέιγκελ δεν ήταν έκπληξη για τους δημοσιογράφους και τους αναλυτές. Οι τελευταίοι πιστεύουν ότι ο κ. Ομπάμα εξαιρετικά δύσκολα θα λάβει την απόφαση εξοπλισμού των ανταρτών αν και πιέζεται από το Πεντάγωνο και τους Ρεπουμπλικάνους. Ο Βρετανός υπουργός Φίλιπ Χάμοντ, τόνισε από την πλευρά του ότι οποιαδήποτε δράση θα πρέπει να στηρίζεται σε “πολύ υψηλής ποιότητας στοιχεία” τα οποία θα ήταν αποδεκτά σε ένα διεθνές δικαστήριο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: