Λαγκάρντ εν μέσω αποδοκιμασιών: “Ελπίζουμε σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας”




Την ελπίδα της ότι το πρόγραμμα που σχεδίασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ελληνική κυβέρνηση θα φέρει βελτίωση της θέσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της Ελλάδας, εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

Η κ. Λαγκάρντ δ΄γλωσε τα εξής: “Προς το παρόν η ελληνική οικονομία δεν παρουσιάζει ανάπτυξη. Αντιθέτως, παρουσιάζει ακόμα ύφεση. Παρ’ όλα αυτά έχουν πετύχει δημοσιονομική προσαρμογή της τάξης του 15% του ΑΕΠ, έχουν δηλαδή εξυγιάνει σε μεγάλο βαθμό τα δημοσιονομικά τους. Το πρόγραμμα που σχεδιάσαμε με την ελληνική κυβέρνηση ελπίζουμε ότι θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα έτσι ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει την θέση της και να πετύχει ανάπτυξη της οικονομίας, να εξάγει στον υπόλοιπο κόσμο και να πετύχει την εσωτερική υποτίμηση που δεν μπορεί να γίνει με υποτίμηση του ευρώ δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης”, είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι κατανοεί την απογοήτευση των ανθρώπων στην Ελλάδα λόγω της υψηλής ανεργίας και της ύφεσης.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη οι κυβερνήσεις των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να περάσουν μια δύσκολη περίοδο ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση κατά την ομιλία της όταν ομάδα οργανωμένων νεαρών που είχαν παρεισφρήσει στο ακροατήριο, άρχισαν να διακόπτουν τις προεγκεκριμένες ερωτήσεις του κοινού φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής που επιβάλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις χώρες υπό πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Μετά την αρχική σύγχυση επενέβη το προσωπικό ασφαλείας και απομάκρυνε αρκετούς φοιτητές από την αίθουσα.

www.megatv.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: