Κέρδη 3,6 δις για την Τράπεζα Πειραιώς




Στα 3,6 δις ευρώ ανέρχονται τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς για το πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της Τράπεζας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων οφείλεται κατά κύριο λόγο (3,4 δις ευρώ) στην αρνητική υπεραξία (negative goodwill) από τις εξαγορές όλων των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των εγχώριων δραστηριοτήτων των κυπριακών τραπεζών που απέκτησε.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε οικονομικό ρεπορτάζ του Philip Pangalos για τη WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «Piraeus Bank Posts First-Quarter Net Profit after Merger Deals».

Στο πλαίσιο ενός προγράμματος εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε, το 2012, το «υγιές» τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας, καθώς και το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της Societé Generale στη Γενική Τράπεζα, ενώ το Μάρτιο του 2013 απέκτησε τις τραπεζικές δραστηριότητες της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular bank και της Λαϊκής Τράπεζας. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους αποκτά την ελληνική μονάδα της Banco Comercial, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που εξασφάλισε τη μη συμμετοχή του ελληνικού κράτους και έδωσε στην ίδια  την Τράπεζα κεφαλαιακή ώθηση.

«Τα προγράμματα κεφαλαιακής ενίσχυσης των 4 συστημικών τραπεζών της χώρας, τα οποία έχουν δρομολογηθεί και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων εβδομάδων, συνιστούν ορόσημο για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, αλλά και την οικονομία γενικότερα», αναφέρει ο Μιχάλης Σάλλας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς.

http://online.wsj.com/article/BT-CO-20130520-707348.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: