Ιερώνυμος: Μεταφέρω μήνυμα αισιοδοξίας από τον Ελληνισμό της Αμερικής




«Επιστρέφω στην Ελλάδα πιο Έλληνας και πιο Ορθόδοξος Χριστιανός, με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη ελπίδα και με τη βεβαιότητα ότι όλες οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τις μέχρι τώρα συναντήσεις και επαφές του στην Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά τη σημερινή επίσκεψή του στον Καθεδρικό Ναό και την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, συνοδευόμενος από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τα μέλη της συνοδείας του, ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής για τη «φροντίδα» του και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την «ευλογία» του στην πραγματοποίηση του ταξιδιού.

Για την επίσκεψή του στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου εκτός από νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο λειτουργεί το μοναδικό ελληνικό λύκειο στην Αμερική, ανέφερε ότι «είμαστε συγκινημένοι και ευχαριστημένοι» από το έργο που γίνεται και για το πολιτιστικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από μέρους των μαθητών, με ελληνικά τραγούδια, ελληνικούς χορούς και ελληνικό λόγο.

Αναφερόμενος γενικότερα στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ (σε Βοστόνη και Νέα Υόρκη), ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε: «Οι εντυπώσεις είναι πάρα πολλές, αλλά θα ήθελα να τις συνοψίσω στα τραγούδια και στους χορούς. Ακούγοντας τα τραγούδια και βλέποντας τους χορούς και τα πρόσωπα των παιδιών, είπα ότι αυτό είναι που θα ζει πάντοτε κι αυτό είναι η ψυχή της Ελλάδας».

Καταλήγοντας, επεσήμανε: «Όσο υπάρχει Εκκλησία και γύρω από την Εκκλησία είναι συσπειρωμένοι οι ομογενείς, δεν πρέπει να φοβόμαστε για το μέλλον. Αν αφήσουμε όμως αυτό τον χώρο μόνο του, τα προβλήματα θα παρουσιαστούν. Όσον λοιπόν είμαστε ενωμένοι και παλεύουμε και είμαστε μέσα στον χώρο της Εκκλησίας, το μέλλον θα είναι καλύτερο».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι «είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες για την παρουσία του Μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου», υπογραμμίζοντας ότι «η επίσκεψή του είναι ένας συνεχής ανανεούμενος σταθμός αισιοδοξίας, ελπίδας και ποιότητας».

Πανίκος Παναγιώτου, ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: