Ηθική και λιμουζίνα Δημήτρη Χριστόφια…




Της ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

Διαβάζοντας το τελευταίο χάλι μας στην Κύπρο με τον τέως Πρόεδρο, που εκδίωξε ο λαός με την ψήφο του στις τελευταίες εκλογές, κομμουνιστή Δημήτρη Χριστόφια, να απαιτεί λιμουζίνα από τον φορολογούμενο πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας αξίας 43.188 ευρώ, ποιος πράγματι μπορεί να αδικεί τον οποιονδήποτε ξένο όταν μιλά απαξιωτικά γι’ αυτόν τον τόπο; Ποιος; Ο άνθρωπος, ο οποίος ανέλαβε μια ευημερούσα χώρα με 600 εκ. στα ταμεία και την παρέδωσε βουλιαγμένη στα δις χρέη, ζητιάνα. Με πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα κοινωνικά παντοπωλεία σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης περιοχής να μοιράζουν τρόφιμα σε χιλιάδες άπορους.

Με 50.000 ανέργους, με τους νέους να ξενιτεύονται για τη ζήση τους. Με ταμεία αλληλεγγύης, καλώντας σε συστράτευση τους απόδημους πλούσιους να συνεισφέρουν για οικονομική υποστήριξη της χώρας και προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Με περικοπές μισθών και τόσα άλλα οικονομικά βάρη, που έπεσαν πάνω στον Κύπριο πολίτη φορολογούμενο, να ζητείται η Βουλή να ψηφίσει από τα λεφτά που δεν έχει το κράτος, 43.188 ευρώ για καινούργιο αυτοκίνητο γιατί, άκουσον-άκουσον, το… δικαιούται. Ποιος; Ο, κατά τα άλλα, περήφανος… κομμουνιστής τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης του οποίου σήμερα υποφέρει ολόκληρη η Κύπρος και βρίσκεται στα χέρια της Τρόικας και του Μνημονίου, που ο ίδιος έφερε στην Κύπρο από το καλοκαίρι του 2012.

Η «ποθκιαντραποσύνη» του προφανώς δεν σταματούσε στην απαράδεκτη αντίδρασή του προς τη σωστή ερώτηση του συνάδελφου Αριστείδη Βικέτου την τελευταία ημέρα της αποχώρησής του από το Προεδρικό και την πεισματική περιφρόνησή του προς τους 13 αδικοχαμένους του Μαρί, που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των δικών του χειρισμών και ευθυνών σύμφωνα και με το πόρισμα Π. Πολυβίου. Πολύ ορθή η δήλωση του βουλευτή των Οικολόγων, Γιώργου Περδίκη, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο εν μέσω οικονομικής κρίσης να δαπανώνται χιλιάδες ευρώ για εφεδρικές λιμουζίνες των Προέδρων της Δημοκρατίας και της Βουλής ή και για λιμουζίνες χάρισμα σε πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας.

«Τίθεται ένα γενικό ζήτημα για τα ωφελήματα και τα προνόμια των νυν και πρώην αξιωματούχων, για τα οποία οφείλει η Βουλή να σοβαρευτεί και συζητήσει», είπε. Παραθέτω και το εύστοχο σχόλιο της ιστοσελίδας Offsite, η οποία πολύ σωστά ερωτά γιατί να μην πληρώσει το ΑΚΕΛ από τα πάμπλουτα ταμεία του αν θέλει λιμουζίνα 2950-3600 κυβικών ο κομμουνιστής τέως Πρόεδρος της Κ.Δ. Είναι, όντως, επιβεβλημένο υπό τις περιστάσεις της οικονομικής κρίσης που ζει ο τόπος, τόσο το Υπ. Οικονομικών όσο και η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής να μεταρρυθμίσουν στόχους και αποφάσεις τους πλέον. Έτσι για να μην έχει κανένας και… παράπονο ή πρόβλημα με τυχόν παρατηρήσεις από την Τρόικα για τέτοια έξοδα. «Η λιμουζίνα του Χριστόφια.

Ο αμετανόητος απλός άνθρωπος, ο Πρόεδρος που έφερε την Τρόικα στην Κύπρο, εξακολουθεί από το σπίτι του να προκαλεί. Εδώ ο κόσμος χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, και ο Χριστόφιας περιμένει τη λιμουζίνα του. Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και οι ίδιοι οι ΑΚΕΛικοί στα πηγαδάκια του κόμματος… Η Κύπρος βρίσκεται σε οικονομική πολιορκία, κόβουμε από παντού μισθούς και επιδόματα και ο τέως Πρόεδρος ζητά 43 χιλιάδες ευρώ για τη λιμουζίνα του από το κράτος. Δεν μπορεί να πάρει μικρότερο, οικολογικό;

Έχει δει πώς κυκλοφορούν στην Ελλάδα με αυτοκίνητα των 20 χιλιάδων; Δεν μπορεί το κόμμα του να του καλύψει την «ανάγκη» γι’ αυτό το ποσό; Πόσο ακόμα θα ακούμε τη φράση από πολιτικούς «μα, αφού το δικαιούται»; Δεν είπε κανείς ότι δεν το δικαιούται (όπως άλλωστε δικαίωμα είχε και ο Γενικός Εισαγγελέας να διαγράψει το αδίκημα του γιου του, που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης – σιγά το πράμα). Εκείνο που έχουν ξεχάσει κάποιοι σε αυτόν τον τόπο είναι την ηθική».

http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/563275

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: