Από το Καζαχστάν οι δύο ύποπτοι – φίλοι του Τζοχάρ Τσαρνάεφ




Οι δύο εκ των τριών συλληφθέντων για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη είναι υπήκοοι του Καζαχστάν, μετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ, που επικαλούνται πληροφόρηση από την αστυνομία. Μετέδωσαν επίσης ότι είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν από τις αμερικανικές αρχές για παραβίαση των όρων για τη χορήγηση της βίζας τους. Πρόκειται για τους Azamat Tazhayako και Dias Kadyrbayev.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ οι τρεις ύποπτοι που συνελήφθησαν και κρατούνται από την αστυνομία είναι φοιτητές που είχαν σχέση με ένα εκ των υπόπτων. Οι υπήκοοι του Καζαχστάν, που είναι συμφοιτητές του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, “πέταξαν ένα από τα σακκίδια πλάτης κατόπιν προτροπής του”, δήλωσε η αστυνομική πηγή.

Ο τρίτος της “παρέας” είναι Αμερικανός υπήκοος. Και οι τρεις κατηγορούνται για ενέργειες που σχετίζονται με τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Globe, που επικαλείται αμερικανική πηγή, συλληφθέντες είναι τρεις φοιτητές που σχετίζονταν με τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ,  και θεωρείται πως έχουν βοηθήσει μετά τις επιθέσεις της 15ης Απριλίου.

Επίσης, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, μετέδωσε ότι οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν επί 10 ημέρες και θεωρείται ότι βοήθησαν τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ να πάρει κάποια από τα πράγματά του από το δωμάτιό του στην πανεπιστημιούπολη αμέσως μετά τις επιθέσεις. Οι συλληφθέντες ενδέχεται να κατηγορηθούν για ψευδείς καταθέσεις.

Είναι η πρώτη φορά, από τις βομβιστικές επιθέσεις της 15ης Απριλίου, που η αστυνομία κάνει λόγο και για άλλους «υπόπτους» εκτός των αδελφών Τσαρνάεφ, που θεωρούνται ύποπτοι για τις εκρήξεις που κόστισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν 264 άλλους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: