Αμερικανοί βουλευτές για τους Ορθόδοξους Ιεράρχες της Συρίας




Με επιστολή τους προς τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι 72 μέλη του Κογκρέσου τον καλούν να δώσει προτεραιότητα για την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων Ορθοδόξων Αρχιεπισκόπων στη Συρία, του Ελληνορθόδοξου Παύλου Γιαζίγκι και του Συρορθόδοξου Γιοχάνα Ιμπραχίμ, που είχαν απαχθεί στη Συρία στις 22 Απριλίου 2013. (Σχετική είδηση στο English Section).

“Χαίρομαι που 72 μέλη (και των δυο κομμάτων) της Βουλής των Αντιπροσώπων ενώνονται, καλώντας τον υπουργό Εξωτερικών να θέσει το ζήτημα αυτό σε προτεραιότητα”, δήλωσε ο βουλευτής Μπραντ Σέρμαν, μέλος των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας, υπογραμμίζοντας ότι “πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι χριστιανικές και άλλες θρησκευτικές μειονότητες θα έχουν ένα ασφαλές μέλλον στη Συρία. Είμαι βαθιά ανήσυχος για την ασφάλεια των δυο Αρχιεπισκόπων, (και) απευθύνω έκκληση για την άμεση και ασφαλή απελευθέρωσή τους”.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, παρόμοιες δηλώσεις έκαναν και άλλοι βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή, όπως οι ομογενείς, Γκας Μπιλιράκης από την Φλόριντα και Τζον Σαρμπάνης από το Μέριλαντ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: