H Κύπρος είναι μία λεηλατημένη χώρα με ευθύνη των πολιτικών και των τραπεζιτών της




Από ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Οι ισχυρισμοί των στελεχών του ΑΚΕΛ εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, που προκάλεσαν την σκληρή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, ρίχνουν νερό στο μύλο του κ. Αναστασιάδη και δικαιολογημένα προκαλούν ειρωνικά σχόλια για το κομμουνιστικό κόμμα της Κύπρου. Δεν πείθει κανένα το ΑΚΕΛ και εάν πραγματικά ο στόχος του είναι να προκαλέσει ζημία στον Πρόεδρο, πρέπει να δοθεί εντολή σε όλους για παρατεταμένη αποχή από δηλώσεις και ανακοινώσεις.

Προκαλεί φρίκη η υποψία ότι πρόκειται για ένα σχεδιασμό που στοχεύει στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τον τόπο. Αυτή την ώρα δεν χωρά τίποτα άλλο από ομοψυχία και ενότητα. Και ταυτόχρονα χρειάζεται εγρήγορση για να αποφευχθούν τα χειρότερα και για την οικονομία και για το εθνικό θέμα. Ο κ. Αναστασιάδης ούτε ο καλύτερος διαπραγματευτής είναι, όπως έδειξε η πρώτη του παρουσία στις Βρυξέλλες που ήταν για κλάμματα, ούτε αντιστάσεις έχει όταν πρόκειται για το Κυπριακό. Ειναι γνωστές οι θέσεις του για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος, δεν άλλαξαν, και δεν θα αλλάξουν όπως νομίζουν οι συμφεροντολόγοι του ΔΗΚΟ, που βολεύτηκαν σε υπουργεία και τα βλέπουν όλα όμορφα και ωραία… Η Κύπρος κινδυνεύει, και για πολλοστή φορά, οι καθεστωτικοί πολιτικοί της αποδεικνύουν πόσο νάνοι και μικρόψυχοι είναι. Αυτοί είναι το πρόβλημα, αυτοί κυβέρνησαν τον τόπο από κοινού με τους τραπεζίτες, οι οποίοι ήταν οι πραγματικοί κυβερνήτες της χώρας.

Τα πράγματα είναι δύσκολα, λοιπόν, οι πολίτες έφτασαν στα όρια τους, και συγκρατούνται λόγω του φόβου, που τους προκαλούν οι δηλώσεις για την επερχόμενη …καταστροφή. Είναι μία λέξη, η καταστροφή, που πρέπει να αφαιρεθεί από το λεξιλόγιο των κυβερνώντων. Διότι ακούγεται ως εκβιασμός και απειλή στους πολίτες για να μείνουν στα σπίτια τους και να μην ξεσπάσουν εναντίον των ενόχων. Μερικές φορές κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, αξίζει να αφεθεί να ξεσπάσει ο λαός επί των υπευθύνων της τραγωδίας του. Και δεν αναφέρομαι στην εκτόνωση –αν πήγε εκεί το μυαλό σας. Η τιμωρία πρέπει να προηγηθεί της μεγάλης προσπάθειας για ανόρθωση της πατρίδας, αν θέλετε να βάλει πλάτη ο λαός, διότι οι πολίτες γνωρίζουν πως η μέρα της κρίσης στην Ελλάδα άργησε, με αποτέλεσμα να χαθεί το παιγνίδι.

Ούτε το ΑΚΕΛ λέει την αλήθεια για το Μνημόνιο, ούτε και όσοι ομιλούν εκ μέρους του κ. Αναστασιάδη. Διότι αγαπητέ κ. Στυλιανίδη διάβασατε όλοι το κείμενο του Νοεμβρίου και είμαι βέβαιος πως ειδικά εσείς, το καταλάβατε. Ο κ. Αναστασιάδης τί έκανε; Απέστειλε μία επιστολή στον κ. Χριστόφια. Και μετά; Τί έπραξε; Ανέβηκε με τα χέρια ψηλά στο μνημονιακό τρένο. Τα συμφώνησε με την ευρωπαϊκή δεξιά, δεν μπορείτε να το διαψεύσετε. Τον επισκέφθηκε στη Λεμεσό και η κ. Μέρκελ, η οποία τον κοροίδεψε ότι του επιφύλασσε μία έκπληξη. Και η έκπληξη ήταν η καταστροφή; Διότι άλλο πράγμα είναι η μέσα στο χρόνο διάλυση (του τραπεζικού τομέα), όπως πρόβλεπε το Μνημόνιο του ΑΚΕΛ, και άλλο η εν μία νυχτί κατάρρευση όσων έκτισε με κόπο ο λαός από την εισβολή μέχρι σήμερα.

Είναι δικαιολογημένα θυμωμένοι οι πολίτες (πρώτιστα) με το ΑΚΕΛ και τον κ. Αναστασιάδη. Το κομμουνιστικό κόμμα προσκάλεσε στην Κύπρο τους καπιταλιστές νεο-αποικιοκράτες Γερμανούς και ο κ. Αναστασιάδης τους άνοιξε διάπλατα την πόρτα και τους παρέδωσε τα κλειδιά του κράτους. Το ΑΚΕΛ –και το έχω καταθέσει άπειρες φορές- δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Αλλά και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που κληρονόμησε την κρίση, έδωσε μία κλωτσιά στην Κύπρο και την πέταξε στην άβυσσο. Δεν έσωσε την πατρίδα, όπως επιμένει σε κάθε ευκαιρία ο φίλος κ. Στυλιανίδης. Διότι η Κύπρος είναι μία λεηλατημένη χώρα με ευθύνη των πολιτικών και των τραπεζιτών της.

            ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι λαλίστατος ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας, κ. Πέτρος Κληρίδης στις συνεντεύξεις που παραχωρεί ακατάσχετα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Εκφράζει απόψεις ως να είναι κάποιος άσχετος με όλα αυτά τα απαράδεκτα και τραγικά που συνέβαιναν στο νησί. Για μήνες τον παρακαλούσαμε να ασχοληθεί με τη σοβαρότατη υπόθεση των φοροφυγάδων βουλευτών και μας αντιμετώπιζε με ειρωνεία. Είναι τεράστια η ευθύνη του και δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να στείλει στη φυλακή κανένα, διότι είναι ένας εξ αυτών που ευθύνονται και για το κατάντημα της χώρας. Επέτρεψε το πάρτι πολιτικών και τραπεζιτών, ως μέλος του ίδιου καθεστωτικού κυκλώματος, που πρόσφερε αλληλο-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ…

            ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Διάβασα τη δήλωση του κ. Ανδρέα Ηλιάδη, την οποία συνέθεσαν οι δικηγόροι του, και πρέπει να του απαντήσω πως έχει απύθμενο θράσος. Αναμένω την εμφάνισή του ενώπιον των αδέκαστων δικαστών που επέλεξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου θα κληθεί να απαντήσει σε πολύ σκληρές ερωτήσεις. Και αυτός, και οι υπόλοιποι τραπεζίτες εντός και εκτός της νήσου, οι οποίοι ευθύνονται για την κατάρρευση της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου. Εκεί θα δούμε τη «μαγκιά» τους…

www.mignatiou.www  –  http://www.philenews.com/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: