Guardian: Η κυβέρνηση αισιοδοξεί για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα




Η ανταποκρίτρια της GUARDIAN, Helena Smith, μεταδίδει την αισιοδοξία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν επιτυχώς, ώστε να απελευθερωθεί η επόμενη δόση του δανείου, ύψους €2,8 δις. Οι διαφορές με την τρόικα θα επιλυθούν κατά τον κ. Στουρνάρα, κατά πάσα πιθανότητα έως το τέλος του μήνα.

Σημείο τριβής φαίνεται να είναι η απαίτηση για απόλυση 35.000 δημοσίων υπαλλήλων και η είσπραξη του φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ο διορισμός του Χάρη Γεωργιάδη ως νέου υπουργού Οικονομικών της Κύπρου και ο αναμενόμενος ανασχηματισμός της κυπριακής κυβέρνησης («Eurozone Crisis: Cypriot Finance Minister Resigns as Blame Game Begins»).

Στον διορισμό του νέου υπουργού Οικονομικών στην Κύπρο αναφέρεται και άρθρο της TELEGRAPHNew Cyprus Finance Minister Haris Georgiades to be sworn in»).

http://www.guardian.co.uk/world/2013/apr/02/eurozone-crisis-live-cypriot-president-under-fire?INTCMP=SRCH

http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9968190/New-Cyprus-finance-minister-Haris-Georgiades-to-be-sworn-in.html

ΕΛΛΑΔΑ – ΦΥΛΑΚΙΣΗ 50 ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Την 50ετή κάθειρξη που επέβαλε η ελληνική δικαιοσύνη σε τρία ηγετικά στελέχη της ομάδας «Επαναστατικός Αγώνας», γνωστής για την επίθεση με ρουκέτα στην Αμερικανική πρεσβεία τον Ιανουάριο του 2007, προβάλλει σύντομο δημοσίευμα στη στήλη διεθνούς ειδησεογραφίας ‘World Briefing στην έντυπη έκδοση της NEW  YORK TIMES, με τίτλο «Greece: Court Sentences Guerrillas».

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η απόφαση εκδόθηκε ερήμην των κατηγορουμένων Νίκου Μαζιώτη, επικεφαλής της οργάνωσης και της συντρόφου του,  Παναγιώτας Ρούπα, οι οποίοι είναι φυγόδικοι αφού έχουν από πέρυσι παραβιάσει την κράτηση με περιοριστικούς όρους που τους είχε επιβληθεί.

http://www.nytimes.com/2013/04/04/world/europe/greece-court-sentences-guerrillas.html?pagewanted=print

ΡΩΣΙΑ: ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΩΣΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Όλοι οι Ρώσοι αξιωματούχοι διατάχθηκαν να επαναφέρουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στη Ρωσία, εντός τριμήνου, αλλιώς αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της απόλυσης, σύμφωνα με ανταπόκριση του Fred Weir για την εφημερίδα CHRISTIAN SCIENCE MONITORClose your Foreign Accounts or be fired’, Putin Tells Russian Officials»). Αναλυτές εκτιμούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι Ρώσοι αξιωματούχοι θα ελέγχονται ευκολότερα από το Κρεμλίνο.

http://www.csmonitor.com/World/Europe/2013/0403/Close-your-foreign-accounts-or-be-fired-Putin-tells-Russian-officials

Συντάκτες.: Λ. Κοζάρης, Χ. Παπαδημητρίου, Θ. Ραυτοπούλου, Χ. Σκανδάλη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: