Σήμερα η κηδεία της δημοσιογράφου Μιρέλλας Γεωργιάδου, ανταποκρίτριας του ΑΠΕ στη ΝY




Κηδεύεται σήμερα στη Νέα Υόρκη, που τόσο αγάπησε, η δημοσιογράφος Μαρία Μιρέλλα Γεωργιάδου, η οποία απεβίωσε προχθες το βράδυ σε νοσοκομείο του Μανχάταν, μετά από καρδιακό επεισόδιο. Η Μιρέλλα μας, όπως την αποκαλούσαμε όλοι, η το “Μιρελλάκι”, όπως τη φώναζε ο συνάδελφος Αποστόλης Ζουπανιώτης, διετέλεσε για 25 χρόνια ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Η εκλιπούσα ήταν 87 ετών και είχε γεννηθεί στην Αθήνα, όπου και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της μέχρι τη διαπίστευσή της ως ανταποκρίτρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μιρέλλα Γεωργιάδου είχε ξεκινήσει τη μακρά δημοσιογραφική της πορεία από την εφημερίδα “Εστία” το 1962. Στη συνέχεια, εργάστηκε στη “Μεσημβρινή και στην “Καθημερινή” της  Ελένης Βλάχου και ακολούθως στις εφημερίδες “Βραδινή” και “Απογευματινή”, ενώ είχε εργαστεί και στο Γραφείο Τύπου του ΟΤΕ.

Από το 1969 μέχρι το 1989 συνέβαλε σημαντικά στην έκδοση σειράς άρθρων στην αγγλική γλώσσα για την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Μιρέλλα Γεωργιάδου εργάστηκε με αφοσίωση, ήθος και άρτιο επαγγελματισμό, υπηρετώντας με σεβασμό την είδηση. Ανέδειξε θέματα κληρονομιάς και παιδείας του “έξω Ελληνισμού”, με ιδιαίτερες ευαισθησίες και γνώσεις για τον ελληνικό πολιτισμό. Η πολύχρονη υπηρεσία της στο ΑΠΕ (από το 1977 μέχρι το 2002) είχε αναγνωριστεί και εκτιμηθεί από προσωπικότητες του πολιτικού και πνευματικού κόσμου της Ελλάδας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί σήμερα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, Νέας Υόρκης.

Για πολλούς από εμάς η Μιρέλλα ήταν δασκάλα στη δημοσιογραφία, αλλά και φίλη. Μοιραστήκαμε μαζί της το θρυλικό γραφείο 451 στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, όπου δώσαμε όλοι μαζί οι συνάδελφοι, ο Αποστόλης, ο Πανίκος, ο Θανάσης, ο Τάμης, ο Αλέξης, ο Χρήστος, ο Φώτης και άλλοι πολλοί μάχες για το Κυπριακό και τα άλλα εθνικά θέματα. Ενα Σαββατοκύριακο που δεν το κουνήσαμε ούτε λεπτό άπό τα πέριξ του Συμβουλίου Ασφαλείας περιμένοντας να συμφωνήσουν ο Σπύρος Κυπριανού και ο Ραούφ Ντενκτάς, η Μιρέλλα ως “μάνα” του δημοσιογραφικού λόχου, φρόντισε ακόμα και το φαγητό μας.

Απ’ όλους τους δημοσιογράφους που περάσαμε από το 451, καλό ταξίδι στη Μιρέλλα μας…

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΛΤΟ:

     ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΡΥΝΗ ΚΥΠΡΟ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ, ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΕΝΑ ΥΣΤΑΤΟ ΑΝΤΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΜΙΡΕΛΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΑ. ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ, ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ, ΜΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΛΛΩΣΕ (ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ) ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΤΟΜΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (1987-89).
        ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ Η ΜΙΡΕΛΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ. ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΘΛΙΨΗ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΗΣ.
      ΘΥΜΑΜΑΙ  ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑ ΑΡΓΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 1987 ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΟΠΩΣ ΕΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΟ. ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟ: “ΚΑΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΙΑ TETOIA ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ; ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ. ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.  ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΟΜΩΣ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ”.
      ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΡΕΛΛΑ.  ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!
ΜΙΛΤΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ
ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: