Ο κόσμος απαιτεί: Αλήθεια και Δικαιοσύνη




Του Πανίκου Παναγιώτου, Φιλελεύθερος

Όσοι οδήγησαν τον τόπο μας στη σημερινή τραγική κατάσταση έχουν ονοματεπώνυμα. Οι ευθύνες τους είναι εγκληματικές και δεν στηρίζονται σε μυθιστορηματικές αφηγήσεις. Υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες και παραλείψεις, κατάλογοι διαφυγής κεφαλαίων και αδικαιολόγητος πλούτος. Όπως ο Αττίλας βρήκε τις πόρτες ανοικτές από προδοσίες Ελλήνων έτσι και η Τρόικα βρίσκεται στην Κύπρο με πρόσκληση του διεφθαρμένου πολιτικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι ξένοι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Θέτουν ξεκάθαρους στόχους και τους υλοποιούν μεθοδικά και συντονισμένα. Έχουν συμφέροντα και ξέρουν πως θα τα διασφαλίζουν. Αντίθετα, οι δικοί μας απέδειξαν και πάλι ότι είναι ανίκανοι ή ξεπουλημένοι. Ακόμη και τώρα, ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, Κεντρική Τράπεζα και αρκετοί απ’ αυτούς που καλούνται να σώσουν την πατρίδα γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο επικίνδυνοι, γιατί είναι αιχμάλωτοι των εαυτών τους και μιας αδιαφανούς – διαπλεκόμενης εξουσίας.

Όσον αφορά το λεγόμενο “πάρτι”, εναπόκειται πλέον στη δύναμη των αγνών πολιτικών και πολιτών να το τελειώσουν μια για πάντα, στέλνοντας στη φυλακή τους διοργανωτές του. Αυτοί που τα έφαγαν δεν τα φάγανε μαζί με τους 838.897 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού 2011) των ελεύθερων περιοχών της Κύπρου.

Αν η κυπριακή κοινωνία είχε γίνει υπερβολικά υπερκαταναλωτική και επιδειξιομανής, αν είχε λανθασμένα πρότυπα που διέστρεφαν την κρίση των ανθρώπων και αν το εύκολο κέρδος έγινε τρόπος ζωής για πολλούς, δεν σημαίνει ότι όλοι συμμετείχαν σ’ αυτό το αμαρτωλό πάρτι που έφερε την τραγωδία. Ο μηδενισμός, η εξίσωση και η ισοπέδωση των πάντων στοχεύει συνήθως στην αυτοτιμωρία του λαού, στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και στην αποσιώπηση των εγκλημάτων.

Η Δημοκρατία δεν αναζητεί εκδίκηση, αλλά υποδειγματική τιμωρία. Ο κόσμος απαιτεί: αλήθεια και δικαιοσύνη, για να ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Μόνο έτσι θα μπορέσει, μέσα από τα αδιέξοδα και την απελπισία, να ξαναβρεί τη δύναμη να προχωρήσει για μια καινούρια αρχή. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αντισταθεί, μαζί με τους λαούς της νότιας Ευρώπης, ενάντια στις γερμανικές τρομοκρατικές πρακτικές αρπαγής περιουσιών και ελπίδων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: